Μικροκλεισούρα: Καλοκαιρινή βόλτα στο χωριό των Γρεβενών

Μπορεί το καλοκαίρι οι περισσότεροι να αναζητούμε τη θάλασσα και τον ήλιο των νησιών μας ή των παραθαλάσσιων περιοχών, ωστόσο πολλά χωριά της χώρας μας μπορεί να αποτελέσουν τον μικρό μας «παράδεισος» έστω για ένα Σαββατοκύριακο.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που μας στείλατε από το χωριό Μικροκλεισούρα. Είναι χτισμένο σε απόσταση περίπου 20 χιλιόμετρων από την πόλη των Γρεβενών και χαρακτηριστικό του είναι το πολύ πράσινο.

Από τη μία οι μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, από την άλλη η πλούσια βλάστηση των δασών, μόνο και μόνο στις εικόνες που βλέπουμε, μας κάνουν να ηρεμούμε και να ξεχνάμε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η βόλτα σας στο χωριό θα σας επιβραβεύσει με όμορφες εικόνες από τα παραδοσιακά σπίτια και τα στενά σοκάκια.

Κάθε γωνιά του χωριού είναι ανθοστολισμένη και πέρα από τα πανήψυλα δέντρα, το καλοκαίρι και την άνοιξη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το χωριό γεμίζει με τα χρώματα των κάθε λογής λουλουδιών.

Από τις πέτρινες βρύσες τρέχει κρυστάλλινο νερό από τις πηγές της περιοχής, όλες τις εποχές του χρόνου.

Έχει ενδιαφέρον: Μέσα στο χωριό υπάρχει η εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.

Στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να δείτε όσα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση «Κρεμαστός» στην Κνίδη και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ιτέα που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικό μνημείο.

Τι να δοκιμάσουμε: Στην περιοχή θα βρείτε πάντα τα υπέροχα μανιτάρια, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανά, χυλοπίτες, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα.

info

Φωτογραφίες: pamegrevena.gr

πηγή :http://www.mariailiaki.gr/19872-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84/