TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Μικρά μυστικά για ένα καλοστρωμένο τραπέζι

Ιούν 4, 2017
in Tips
Μικρά μυστικά για ένα καλοστρωμένο τραπέζι
Share on FacebookShare on Twitter

Η αισθητική και το καλό γούστο εκφράζεται στις μικρές λεπτομέρειες που προσέχει κανείς. Ειδικά αν κάνετε τραπέζι σε ανθρώπους που θέλετε να περιποιηθείτε ή να εντυπωσιάσετε, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να στρώσιμο του τραπεζιού και το σερβίρισμά σας να είναι αντάξια των απαιτήσεων.

Πώς θα στρώσετε το τραπέζι

  • Ξεκινήστε επιλέγοντας το τραπεζομάντηλο που θα στρώσετε ανάλογα με το ποιοι είναι οι καλεσμένοι σας π.χ. αν είναι επίσημο γεύμα ή όχι, αν υπάρχουν παιδιά στο τραπέζι, άρα και περισσότερες πιθανότητες λεκέδων. Τέλος, να είναι καθαρό και καλοσιδερωμένο, κατά προτίμηση χωρίς τσακίσεις.
  • Ακολουθεί η διάταξη του σερβίτσιου και των μαχαιροπίρουνων. Τα πιάτα κατά βάση είναι δύο: ένα βαθύ και ένα ρηχό από κάτω. Το μαχαίρι τοποθετείται δεξιά με την κοφτερή του όψη στραμμένη προς το πιάτο, ενώ το πηρούνι μπαίνει αριστερά με την πετσέτα διπλωμένη στο πλάι του. Το κουτάλι πάντα βρίσκεται στο πάνω μέρος του πιάτου έχοντας τη λαβή του από δεξιά και το κοίλο μέρος προς τα πάνω. Πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από ένα ζευγάρια μαχαιροπίρουνα, ανάλογα με τον αριθμό των πιάτων που περιλαμβάνει το γεύμα.
  • Η θέση των ποτηριών είναι στη δεξιά πλευρά του πιάτου πάνω από το μαχαίρι. Για τον αριστερόχειρα η σειρά αυτή μπορεί να αντιστραφεί.
  • Τα ποτήρια του κρασιού είναι δύο στο τραπέζι. Συνήθως αυτό του λευκού είναι το μικρότερο απ’ όλα και χρησιμοποιείται πρώτο, στην αρχή του γεύματος μαζί με τα ορεκτικά και τις σαλάτες. Γι’ αυτό τοποθετείται πιο κοντά στο πιάτο. Με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά, ακολουθεί το ποτήρι για το κόκκινο κρασί, ενώ αυτό του νερού που είναι το μεγαλύτερο, τοποθετείται κοντά στα μαχαίρια.
  • Για πιο επίσημες περιστάσεις προσθέστε στο τραπέζι σας βοηθητικά πιάτα για το ψωμί ή τη σαλάτα, αριστερά δίπλα στα πηρούνια ή σουπλά, δηλαδή μεγάλα διακοσμητικά πιάτα που παραμένουν στη θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος. Η χρήση σουπλά είναι προαιρετική, όμως η παρουσία τους στο τραπέζι προσδίδει μια επίσημη εμφάνιση.

mikra_mustika_gia_ena_kalostromeno_trapezi_2

Για το σερβίρισμα του κρασιού

Ανάλογα με τον τύπο του κρασιού επιβάλλεται να το σερβίρετε στην κατάλληλη θερμοκρασία.

  • ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ: Πίνονται δροσερά έως κρύα, ποτέ όμως κάτω από 8 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία μπορεί να ανεβαίνει λίγο σύμφωνα με την παλαιότητα του κρασιού, όμως τα παλιά δυνατά λευκά δε σερβίρονται ποτέ κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου.
  • ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ: Η σωστή θερμοκρασία τους είναι αυτή του περιβάλλοντος, δηλαδή περίπου 18 βαθμούς Κελσίου, διαφορετικά δεν αναδύεται το άρωμά τους και δεν προβάλλονται τα χαρακτηριστικά τους.
  • ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ: Γενικά σερβίρονται σε θερμοκρασία 12 βαθμών.
  • ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ: Πρέπει πάντα να πίνονται δροσερά, δηλαδή σε θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 6-8 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: flowmagazine.gr & http://babyradio.gr/special-tips/mikra-mistika-gia-ena-kalostromeno-trapezi/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Πέντε απλές στρατηγικές για να νικήσετε τις λιγούρες

Πέντε απλές στρατηγικές για να νικήσετε τις λιγούρες

Αυγό: Η πολυβιταμίνη της φύσης

Αυγό: Η πολυβιταμίνη της φύσης

DIY: Το Λάδι που «Καίει» την Κυτταρίτιδα

DIY: Το Λάδι που «Καίει» την Κυτταρίτιδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd