Μία υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία Θεσσαλή παγκόσμια ρεκορντγούμαν ετοιμάζεται για υποψήφια πρόεδρος στις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ και αυτή είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία θα είναι εκπρόσωπος του Γ.Σ. Τρικάλων (ίσως γι’ αυτό παραιτήθηκε ο Δημήτρης Χαχάμης από την προεδρία του συλλόγου).

Η Σοφία Σακοράφα γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 29 Απριλίου 1957 και είναι βουλευτής με το ΜέΡΑ25, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην ακοντίστρια.
Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Γ.Σ. Τρικάλων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια-Χανιά στα Χανιά, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 74,20 μέτρα. Η επίδοση αυτή παρέμεινε πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι την εισαγωγή του νέου τύπου ακοντίου, οπότε και όλα τα ρεκόρ μηδενίστηκαν.
Παρέμεινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο μέχρι και τη 13η Ιουνίου του 1983 όταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας η Τιίνα Λίλακ το κατέρριψε με επίδοση 74,76 μέτρα.
Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας το 1982, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους Μεσογειακούς Αγώνες πήρε χρυσό το 1979 στο Σπλιτ και χάλκινο το 1987 στη Λατάκεια.
Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα. Είναι απόφοιτη της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Θεσσαλονίκης (σήμερα ΤΕΦΑΑ).

Του Σωτ. Κέλλα

eleftheria.gr