Μια μέρα γεμάτη τζαζ μελωδίες στα Τρίκαλα

Τζαζ μελωδίες, συννεφιά και βροχή, περαστικοί περπατούν και προσπαθούν να προφυλαχθούν από την ανοιξιάτικη μπόρα επάνω στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων κι ο Ληθαίος συνεχίζει αυτή την ατέρμονη πορεία του…

Μία Πέμπτη απόγευμα στα Τρίκαλα. Από εκείνες τις ωραίες, τις μελαγχολικές που όμως θες να τις ζήσεις. Τι κι αν έγινες μούσκεμα μέχρι το κόκκαλο… Κοντοστέκεσαι να απολαύσεις το τοπίο, να νιώσεις τη μαγεία. Αυτή τη μαγεία της μουσικής που σε συνεπαίρνει και σε ταξιδεύει.

Μπορεί η βροχή να έδιωξε τον πολύ κόσμο, υπάρχουν όμως κι άλλοι γύρω σαν εσένα που απολαμβάνουν τα στιγμή. Τα πρόσωπα των νέων που παίζουν μουσική χαρούμενα. Σου μεταδίδουν τη χαρά της μουσικής.

Νέοι που συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ με τη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και το ΝΠΙΔ Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης  στον Ληθαίο ποταμό, κάτω από την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων.

Η μουσική πανδαισία ξεκίνησε στις 10.00 π.μ. πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με μελωδίες και τραγούδια της τζαζ, ενώ αργότερα, το απόγευμα ξεκίνησε το πρόγραμμα των μουσικών σχημάτων με τους Nocte Arctus, και ακολούθησαν  η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων μέχρι τις 22.30.

[quote_box_center]

Παγκόσμια ημέρα τζαζ

H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.  Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας». Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

[/quote_box_center]