Μια μαγευτική μουσική βραδιά από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων

Μια μαγευτική μουσική βραδια έζησαν την Κυριακή 7 Απριλιου στο Μουσείο Τσιτσάνη τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (ΣΦΜΤ), ο οποίος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαιων διοργανωσε συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους συμμετέχοντες του Masterclass.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής κ.Τζενη Τζοκα Βαρδουλη πρόκειται για την τελική συναυλία του Masterclass Μουσικής Δωματίου ,που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σ.Φ.Μ.Τ. από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2024, στην οποία οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Στο Masterclas διδάσκοντες είναι οι φοιτητές του Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου, Πάρις Ριζάς Πιντζόπουλος και Ivan Illingworth. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και τη συναυλία είναι σπουδαστές μουσικής και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων.

Η ΣΟΝΤ δημιουργήθηκε από τον ΣΦΜΤ το 2014 και έχει στο ενεργητικό της αξιόλογες δράσεις και επιδόσεις στο χώρο της μουσικής, πολλές εκ των οποίων απόλαυσε το μουσικό κοινό της πόλης μας. Η συναυλία αποτέλεσε παράδειγμα διεθνούς καλλιτεχνικής ανταλλαγής κι έμπνευσης από νέους μουσικούς. Ακούστηκαν εξαιρετικά μουσικά κομμάτια των Schubert, Βαch, Hayden, Mozart κλπ

Αξίζει να τονιστεί η συναυλία ήταν χορηγία της Δρ. Ιωάννας Αμερίδου, κατόπιν της εκδήλωσης «Φως και Λευκός Πηλός», στη μνήμη του πατέρα της, ιατρού Νικολάου Αμερίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2023 στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων (μουσείο Τσιτσάνη).

Οι συμμετέχοντες στο Master class ήταν κατά αλφαβητική σειρα:

Αγγελάκης Χρήστος, Γκαραγκανης Εκτορας, Ζάχαρη Κωνσταντίνα, Κολοκυθα Παρασκευή, Κωτούλας Άγγελος, Λέρας Ευάγγελος, Λουγγου Σταυρινη, Σακελλάρης Κωνσταντίνος, Σκουφιας Αθανάσιος, Στασινου Ζωη, Σχορετσανίτη Βιργινία, Τσογκα Άννα, Χιώτη Μαρία, στους οποίους μαζί με τα συγχαρητήρια και το δυνατό χειροκρότημα των μελών και φίλων του Συλλόγου, απενεμήθη τιμητικός τιτλος-βεβαιωση συμμετοχης στο Master Class.