Μία Ημέρα… Ένα παγκόσμιο best seller με την υπογραφή του Ντέιβιντ Νίκολς

Μία ημέρα… Μία όμορφη και παράξενη ιστορία αγάπης με την υπογραφή του Ντέιβιντ Νίκολς.  Ένα βιβλίο που έμεινε ένα χρόνο στη λίστα με τα Best Seller του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και προβλήθηκε με επιτυχία στους κινηματογράφους από την ODEON.Της Βιβής Μαργαρίτη

Δυο συμφοιτητές που γίνονται εραστές για μια νύχτα και μετά φίλοι. Εκείνη πολιτικοποιημένη φοιτήτρια της εργατικής τάξης, εκείνος πλούσιος και γοητευτικός. Είκοσι χρόνια ζωής ιδωμένα μέσα από την ίδια μέρα κάθε χρόνο, εκείνη τη «Μία μέρα», η οποία τους φέρνει κοντά και μακριά συνάμα.

Το «Μία μέρα» (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) είναι ένα μυθιστόρημα για το σπαρακτικό κενό μέσα μας, για όλα εκείνα που μας απογοήτευσαν, όλα εκείνα που φοβηθήκαμε να αποκτήσουμε, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας, το σπαρακτικό κενό που νιώθουμε παλεύοντας με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις αλλαγές που φέρνει μέσα μας ο χρόνος, για την ευτυχία που αναζητούμε αγωνιωδώς και που μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας αλλά απλά δεν την βλέπουμε.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας για το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι πρόκειται κυρίαρχα για μία ιστορία αγάπης. Ωστόσο, παράλληλα θίγει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική τάξη, τον ιδεαλισμό, τη φιλοδοξία και την απογοήτευση, αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές που διαδραματίστηκαν στην πολιτική ζωή της Βρετανίας από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα.

Ένα βιβλίο διασκεδαστικό, με το χιούμορ να προβάλλεται αβίαστα ακόμη και στις δραματικές καταστάσεις τις οποίες ο συγγραφέας προσεγγίζει με αυτόν τον τρόπο. Μία ρομαντική κωμωδία όπου συνυπάρχουν  αρμονικά το χιούμορ και η λύπη. 

Οπισθόφυλλο

Μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του.

15 Ιουλίου 1988. Η Έμμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Την επόμενη ημέρα ο καθένας πρέπει να πάρει το δρόμο του.

Άραγε πού θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημέρα; Και τον επόμενο; Θα ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

Ο Ντέιβιντ Νίκολς 

Ο Ντέιβιντ Νίκολς σπούδασε υποκριτική πρώτου αφοσιωθεί στη συγγραφή. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται επίσης σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και τον κινηματογράφο. Ανάμεσά τους σενάρια για το BBC κλασικών μυθιστορημάτων. Ήταν υποψήφιος για τα βραβεία της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου και τηλεόρασης (BAFTA).

Το τρίτο του μυθιστόρημα «Μία ημέρα», έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τους κριτικούς και έμεινε στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων των Sunday Times για πάνω από ένα χρόνο έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. O Ντέιβιντ Νίκολς έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του όπου πρωταγωνιστούν ο Τζιμ Στέρτζες και η Αν Χάθαγουεϊ. Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες το 2011.