Μια αποκριάτικη περιπέτεια με διάσημους καλεσμένους στο “Πειρατικό Χωριό” της Καστανιάς | Μαγείρεψαν ψαρόσουπα στα ορεινά των Τρικάλων!!!

Η Καστανιά, μεταμορφώθηκε σε ένα ζωντανό πειρατικό σκηνικό κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων, προσελκύοντας δεκάδες επισκέπτες. Οι πειρατές, μαθαίνοντας για τον θησαυρό που είχαν κρύψει οι αντάρτες στην περιοχή, έριξαν άγκυρα στην κεντρική πλατεία, υψώνοντας τις πειρατικές σημαίες και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα περιπέτειας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Μαρτίου, με τους μικρούς πειρατές να πλέκουν το γαϊτανάκι στον αύλειο χώρο του σχολείου και να αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό, προσφέροντας χαρά και ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, η πειρατική πλατεία γέμισε ζωή από νωρίς το πρωί, με ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις που ανέδειξαν το μοναδικό αυτό έθιμο. Η παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Νέζου, του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλου και του δημάρχου του Δήμου Μετεώρων, Λευτέρη Αβραμόπουλου, έδωσε ιδιαίτερη λάμψη στις εκδηλώσεις. Οι πειρατές της Καστανιάς μαγείρεψαν και προσέφεραν ψαρόσουπα πέστροφας στους επισκέπτες, προσθέτοντας μια γαστρονομική νότα στο πειρατικό τριήμερο.​

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς, Γιώργος Κόφφας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το όμορφο τηλεοπτικό ταξίδι, τονίζοντας την αγάπη του Χρήστου Νέζου για το χωριό. Η Καστανιά, με τις μοναδικές πειρατικές απόκριες, ταξίδεψε από άκρο σε άκρο σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Σωτήρας, όπου το έθιμο της μεγάλης φωτιάς συνδυάστηκε με μουσική, χορό και άφθονο κρασί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γλεντιού και κεφιού. Ακολούθησε το μεγάλο μασκέ πάρτι του συλλόγου στο Casa di Calo.

Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τα παραδοσιακά κούλουμα στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι επισκέπτες απόλαυσαν την παραδοσιακή φασολάδα, συνοδευόμενη από λαγάνα, χαλβά και ελιές, διατηρώντας ζωντανές τις ελληνικές παραδόσεις.