Μία 94χρονη και μία 92χρονη κληρώθηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών σε χωριά της Καλαμπάκας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Μία 94χρονη και μία 92χρονη κληρώθηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών σε γειτονικά χωριά της Καλαμπάκας!Πρόκειται για πραγματικά ευτράπελα, και φυσικά δεν πρόκειται να δουν οι εκλογείς τις δύο υπέργηρες συνδημότισσές μας δίπλα από τις κάλπες, αφού ήδη μετά από τη διαδικασία της επίδοσης των κλήσεων έχουν εξαιρεθεί… για ευνόητους λόγους.

Τι ισχύει γενικά για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Η άσκηση των καθηκόντων του μέλους εφορευτικής επιτροπής, είναι υποχρεωτική. Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, διότι απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη.

Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Όσοι ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδειξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για τον διορισμό τους.

πηγή: tameteora.gr