Μέτσοβο: Φιάλες υγραερίου θαμμένες στο χιόνι, χτυπήθηκαν από μηχάνημα καθαρισμού

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μέτσοβο στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια καθαρισμού της από τα χιόνια.

Ένα περιστατικό που προκάλεσε σίγουρα αρνητικά και δυσμενή σχόλια και ευτυχώς δεν υπήρξε άσχημη κατάληξη αφού παραμόνευε σοβαρός κίνδυνος, εάν είχε προκληθεί έκρηξη, για τον κόσμο που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί.

Σάββατο, λίγο μετά το μεσημέρι και στην πλατεία του Μετσόβου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού από τα χιόνια που είχαν στοιβαχθεί στις άκρες και ξεπερνούσαν και τα δύο μέτρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά τη διάρκεια των εργασιών ακούστηκε ένας μεταλλικός ήχος. Η τσάπα φάνηκε να χτύπησε πάνω σε ένα μεταλλικό αντικείμενο το οποίο εμφανίστηκε.

Ήταν φιάλη αερίου από την οποία υπήρξε διαρροή, που προκλήθηκε έπειτα από το χτύπημα από το μηχάνημα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έντονη ήταν η μυρωδιά του γκαζιού στην ατμόσφαιρα.

Αμέσως κάποιοι έτρεξαν και απομάκρυναν τις φιάλες οι οποίες ήταν περισσότερες από μια.

Άγνωστο πόσες μέρες βρίσκονταν εκεί θαμμένες στο χιόνι στο κεντρικότερο σημείο του Μετσόβου.

Όπως και άγνωστο τι θα συνέβαινε εάν μετά το χτύπημα πάνω στην φιάλη και την διαρροή είχε προκληθεί κάποιος σπινθήρας.

Ωστόσο ο χειριστής του μηχανήματος αντιλήφθηκε γρήγορα τι είχε συμβεί και σταμάτησε αμέσως τις εργασίες.

πηγή :http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/metsovo-fiales-ygraerioy-thammenes-sto-xioni-xtypithikan-apo-mixanima-katharismoy?fbclid=IwAR3jw8dmlvy9aDatqmbCsrR2TJuS_YlL2doqHJFC6KnFWm-y6ICDCorQwUQ#.XE4Trk1gOnY.facebook