TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Μετσοβίτικη κασάτα: η εναλλακτική βασιλόπιτα

Δεκ 27, 2024
in Uncategorized
Μετσοβίτικη κασάτα: η εναλλακτική βασιλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Η κασάτα, μια πίτα από το Μέτσοβο που έχει μια κάποια διαδικασία για να γίνει. Είναι η πίτα του Σαββατοκύριακου ή η πίτα της γυναίκας που έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της κι αυτό, γιατί… χρειάζεται να ανοιχτούν 10 φύλλα που θα σκεπαστούν με τυρί φέτα. Να διπλωθούν σαν μαντήλι και μετά να ανοιχτεί με τα δάχτυλα στο μέγεθος του ταψιού. Αλλά είναι και η πίτα που συνηθίζουν στην περιοχή του Μετσόβου να κάνουν την ημέρα της πρωτοχρονιάς αντί για βασιλόπιτα. Μία πίτα που προτιμούν σε ειδικές περιπτώσεις όπως γάμους, βαπτίσεις, γιορτές.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για πίτες, κοσκινισμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη
1 κ.γλ. αλάτι
180-200 ml νερό κρύο
Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
2/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

kassata1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα κουζίνας και κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας έως ότου φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια με τα οποία ανοίγουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο σκεύος.
Αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε μια δόση τυριού.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το τοποθετούμε επάνω στο τυρί, το αλείφουμε με λάδι κι απλώνουμε τυρί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα, εκτός από το τελευταίο.
Αναποδογυρίζουμε τη πίτα σε ταψί αλειμμένο με λάδι και την ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού, πιέζοντάς την με τα δάχτυλα.
Φροντίζουμε ώστε η πίτα να είναι λεπτή. Ουσιαστικά την κάνουμε σαν μπάλα και την απλώνουμε πάλι. Ο αέρας που παίρνει μέσα το φύλλο κάνει τη διαφορά και την πίτα τραγανή.

Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί.

Τη συνταγή μας έστειλε η Βασιλική Μαργαρίτη .

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

«Ζωντάνεψαν »και φέτος την Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα τα «Πασχαλιόγιορτα» στην Καλαμπάκα
Uncategorized

«Ζωντάνεψαν »και φέτος την Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα τα «Πασχαλιόγιορτα» στην Καλαμπάκα

Απρ 21, 2025
Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στα Τρίκαλα – Ν. Σακκάς: «Συνεχίζουμε τον διάλογο…»
Uncategorized

Νίκος Σακκάς: Η ελπίδα της Ανάστασης φωτίζει τις ζωές μας

Απρ 19, 2025
Παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων
Uncategorized

Παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων

Απρ 16, 2025
Πασχαλινά κουλουράκια
Uncategorized

Πασχαλινά κουλουράκια

Απρ 14, 2025
Αφράτα και μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια!
Uncategorized

Αφράτα και μαλακά νηστίσιμα κουλουράκια!

Απρ 14, 2025
Τσουρέκια με ζαχαρούχο
Uncategorized

Τσουρέκια με ζαχαρούχο

Απρ 13, 2025
Next Post
Όσοι τρώνε αυτό το φρούτο 1 ώρα πριν τον ύπνο κοιμούνται 50% ταχύτερα

Όσοι τρώνε αυτό το φρούτο 1 ώρα πριν τον ύπνο κοιμούνται 50% ταχύτερα

Οδηγός αγοράς: Τα γιορτινά αξεσουάρ θα δώσουν νέα γοητεία στο φόρεμα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

Οδηγός αγοράς: Τα γιορτινά αξεσουάρ θα δώσουν νέα γοητεία στο φόρεμα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

Μακάβριο εύρημα στο Μεξικό: Βρέθηκαν 12 πτώματα σε μυστικούς τάφους

Μακάβριο εύρημα στο Μεξικό: Βρέθηκαν 12 πτώματα σε μυστικούς τάφους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd