Μεθυσμένο θράψαλο

Μεθυσμένο Θράψαλο 950γρ., από τη βάρκα του κυρ Παντελή (του σπιτονοικοκύρη μας)….

Υλικά
θράψαλο
ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 ποτήρι του κρασιού νερό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
2 δαφνόφυλλα
4 μπαχάρια
ρίγανη
λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθάρισα το θράψαλο από μέσα ,έβγαλα τα πάντα δόντι και δερματάκι και το έπλυνα καλά.  Το έβαλα μέσα στη χύτρα ,το άφησα να πιει όλα τα υγρά του. Έσβησα με λίγο ξύδι.  Έριξα 1 ποτήρι του κρασιού κρασί, ένα ποτήρι του κρασιού νεράκι, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι , 2 δαφνόφυλλα και 4 μπαχάρι.  Σκέπασα τη χύτρα και το άφησα να βράσει για 25 λεπτά περίπου. Όταν έγινε το έβαλα στην πιατέλα, έριξα ζουμάκι από αυτό που είχε βγάλει στην κατσαρόλα, ρίγανη και ξύδι (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λεμόνι και ίσως να χρειαστεί και λίγο αλατάκι)
Δεν υπάρχει ο μεζές μας σήμερα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.