TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Μετακίνηση έκτος νομού: Δύο βασικές αλλαγές – Ποιοι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν

Αυγ 28, 2021
in Featured, slider, Τοπικά
Μετακίνηση έκτος νομού: Δύο βασικές αλλαγές – Ποιοι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν
Share on FacebookShare on Twitter

Μετακινηση εκτος νομου: Δύο είναι οι μεγάλες αλλαγές για τις διαπεριφερειακες μετακινήσεις από τις 13 Σεπτεμβρίου, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.

Δύο είναι οι βασικές διαφορές σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις μετακινήσεις εκτός νομού για τους ανεμβολίαστους. Η πρώτη βασική είναι ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας διενέργειας rapid test με κόστος 10 ευρώ για τους ανεμβολίαστους, επεκτείνεται και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, εκτός από αεροπλάνα και πλοία, πλέον υποχρεωτικά θα είναι τα rapid test ή τα PCR στα ΚΤΕΛ και στα τρένα στα οποία υποχρεωτική ήταν μονάχα η μάσκα. Έτσι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν εκτός νομού μετά τις 13 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR.

Και εδώ τοποθετείται η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στις μετακινήσεις εκτός νομού. Πλέον, δεν θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να έχουν ανά χείρας το χαρτί που θα αποδεικνύει το αρνητικό rapid test ή το PCR.

Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, η βεβαίωση αρνητικού rapid test δεν θα γίνεται αποδεκτή με τα έγγραφα του αποτελέσματος που χορηγούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αλλά από ειδική σελίδα του gov.gr.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα αντλεί τα στοιχεία των αποτελεσμάτων των τεστ από τα διαγνωστικά κέντρα και το gov.gr θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να εκδίδουν τις βεβαιώσεις.

Μετακινηση εκτος νομου: Όλα τα νέα μέτρα

Μετακινηση εκτος νομου: Σειρά μέτρων για το ερχόμενο διάστημα ανακοινώνει η κυβέρνηση. Τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού. Ποιοι πληρώνουν τα test.

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα.

Όπως φαίνεται θα υπάρξει έμμεση μείωση μισθού για τους ανεμβολίαστους, ενώ τα μέτρα στη μετακίνηση εκτός νομού παραμένουν.

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα και όπως φαίνεται οριστική θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης μόνο των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού ενώ κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει για όλους η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Alpha τα μέτρα δεν θα περιοριστούν εκεί, αλλά θα περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις στην τσέπη όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι επιβαρύνσεις μπορεί να φτάνουν και τα 40 ευρώ την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει μια σημαντική μείωση μισθού για ανεμβολίαστους.

Τέλος τα δωρεάν τεστ

Ειδικότερα, τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης για την Covid-19 με δική τους επιβάρυνσή. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτα μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα ενώ η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Σε ισχύ η απαγορευση για μετακινηση εκτος νομου
Παράλληλα οι περιορισμοί στα ταξίδια και τη μετακίνηση εκτός νομού που υφίστανται όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τον χειμώνα. Δηλαδή σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ.

Για τα νέα μέτρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου. Ανέφερε ότι πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τρίτη και στη συνέχεια έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις για τα όσα θα περιλαμβάνουν. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» σημείωσε και σχολίασε για τους ανεμβολίαστους ότι «ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί».

«Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε. Παράλληλα, δήλωσε ότι η πιθανότατα επαναφοράς της μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανή εάν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Μετακινηση εκτος νομου: Μέτρα για ανεμβολίαστους

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους ανέφερε ότι «για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή». Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση καθολικού lockdown.

Με ανάλογο τρόπο με τις επιχειρήσεις αλλά και με τον δημόσιο τομέα θα λειτουργήσουν και άλλοι τομείς δραστηριότητας, όπως η εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους. Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Μετακινηση εκτος νομου: Μένουν τα μέτρα – Ποιοι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν

Την ίδια στιγμή δεν θα αλλάξει κάτι για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν εκτός νομού.

Στοπ σε όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο η2δεν έχουν ραπιντ-μοριακό τεστ.

Μετακινηση εκτος νομου: Τι ισχύει τωρα

Απαραίτητα είναι συγκεκριμένα έγγραφα για το ταξίδι με πλοίο στα νησιά και για την επιστροφή.

Για να μπουν στο πλοίο, οι επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ (PCR ή rapid), είτε βεβαίωση νόησης κορονοϊού.

Επιπλέον, όλοι οι ενήλικοι ταξιδιώτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι για τη νόσο COVID-19, οφείλουν να έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Υγείας.

Από τα μέτρα αυτά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για τους ανήλικους. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα με πλοίο (γεννημένοι μετά την 01/07/2009).

Οι έφηβοι από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν από τις 30/06/2009) μπορούν να πραγματοποιούν τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις τους με οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου και του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Τη βεβαίωση για το αρνητικό αποτέλεσμα του self test καλύπτει ο κηδεμόνας τους.

Τονίζεται πως κατά την επιστροφή από τα νησιά είναι υποχρεωτική, πλέον, η διενέργεια τεστ 24 ωρών (μοριακού, rapid ή self) με αρνητικό αποτέλεσμα για όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 12 ετών.

Τα μέτρα που ισχύουν για τα ταξίδια με πλοίο
Η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδος προς τα νησιά και λοιπά ηπειρωτικά λιμάνια, καθώς και μεταξύ των νησιών επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθει με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδΐδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκει έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

πηγή :https://piraeuspress.gr/hellas/koinonia/512206/metakinisi-ektos-nomou-dyo-vasikes-allages-pii-den-tha-boroun-na-taxidevoun/?fbclid=IwAR2Y1wx7m3lkXAiP3_hcDR-PZ0giC7gUM9YgQudapvDPM-X2tr03gis8vcU

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Σύγχρονο κτίριο κατοικίας-στολίδι στο κέντρο των Τρικάλων από τον Μιχάλη Βαρδούλη
Featured

Σύγχρονο κτίριο κατοικίας-στολίδι στο κέντρο των Τρικάλων από τον Μιχάλη Βαρδούλη

Μαΐ 2, 2025
TRIKALA STREET FOOD FESTIVAL 2023 το τριήμερο 5-6-7 Μαΐου στον Μύλο Ματσόπουλου
Featured

Καντίνα food festival τον Ιούνιο στα Τρίκαλα – Δεν θα διοργανωθεί το street food festival

Μαΐ 2, 2025
Στις 11 Ιουνίου η πρώτη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών στη Λάρισα – Τι αφορά
Featured

Στις 11 Ιουνίου η πρώτη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών στη Λάρισα – Τι αφορά

Μαΐ 2, 2025
Στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο
Τοπικά

Στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο

Μαΐ 2, 2025
Συνεργασία και στήριξη Σακκά σε αιτήματα των τρικαλινών εφοριακών – Ανησυχία για την κεντρικοποίηση των ΔΟΥ
Featured

Συνεργασία και στήριξη Σακκά σε αιτήματα των τρικαλινών εφοριακών – Ανησυχία για την κεντρικοποίηση των ΔΟΥ

Μαΐ 2, 2025
Απεβίωσε ο Στέργιος Ζουρνατζής συνιδρυτής και μέτοχος της  ΒΙΟΣΕΡ
Featured

Απεβίωσε ο Στέργιος Ζουρνατζής συνιδρυτής και μέτοχος της  ΒΙΟΣΕΡ

Μαΐ 2, 2025
Next Post
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Πύλη – Στουρναρέικα – Βαθύρεμα – Μεσοχώρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Πύλη – Στουρναρέικα – Βαθύρεμα – Μεσοχώρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συλλυπητήρια Παπαστεργίου για τον θάνατο συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου

Απεβίωσε η Ελένη Πίσσα

Μία ακόμη συναρπαστική χρονιά ξεκινά για τον ΣΟΑΤ και τα μέλη του-Εγγραφές από 30 Αυγούστου

Μία ακόμη συναρπαστική χρονιά ξεκινά για τον ΣΟΑΤ και τα μέλη του-Εγγραφές από 30 Αυγούστου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd