Μεσογειακή μακαρονάδα της Έφης

Μεσογειακή μακαρονάδα της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες:

1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά(κέρατο)
7-8 ελιές
1 συσκευασία χυμό τομάτας
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κσ ζάχαρη
φέτα
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ξεκινάμε βράζοντας και σουρώνοντας τα μακαρόνια και κόβοντας σε σχετικά μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα σε ροδέλες.Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο,το βασιλικό και τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια.Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε κι αυτές σε κομματάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι,σοτάρουμε αρχικά το ξερό κρεμμύδι,τις πιπεριές ,το σκόρδο και το λουκάνικο.Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοχυμό και αφήνουμε να βράσει και να πήξει η σάλτσα μας.Προσθέτουμε ρίγανη,λίγο αλάτι,τις ελιές και τη ζάχαρη.Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη,προσθέτουμε τη φέτα και το φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.