Μεσδανίτη Φωτεινή: “Την έμπνευσή μου την αντλώ από τον εσωτερικό και εξωτερικό μου κόσμο σε σχέση με το κάθε περιβάλλον”

“Στα έργα μου θέλω να “βγαίνει” ο εαυτός μου μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία που κατέχω.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Από τη δευτέρα δημοτικού άρχισα να ξεχωρίζω στη ζωγραφική και αυτό συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων. Καλιέργησα την τέχνη της ζωγραφικής για πέντε χρόνια, με αξιόλογους δασκάλους της σχολής καλών τεχνών σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν επεδίωξα ποτέ μου ν’ ακολουθήσω κάποιο ρεύμα γιατί ο στόχος μου ήταν και είναι να βγάζω στα έργα μου τον εαυτό μου. Και επιπλέον δε νομίζω να είμαι ο ιδανικός άνθρωπος που θα εντάξει σε κάποιο ρεύμα τη δουλειά μου. Άλλωστε γι’ αυτό το θέμα υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Την έμπνευσή μου την αντλώ από τον εσωτερικό και εξωτερικό μου κόσμο σε σχέση με το κάθε περιβάλλον.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Οι προσωπικότητες που θαύμαζα και θαυμάζω είναι ο Βαν Γκογκ, ο Σεζάν, ο Πικάσο κ.λ.π
Αλλά μέχρι εκεί. Στα έργα μου θέλω να βγαίνει ο εαυτός μου μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία που κατέχω.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα, στην τέχνη της ζωγραφικής, είναι πολύ απλή. Να συνεχίσω να δημιουργώ και να εκθέτω τα έργα μου.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η τέχνη πάντα ήταν αποδεκτή και θα είναι. Αρκεί να μπορεί ο καλλιτέχνης να μιλάει στα έργα του με όλες του τις αισθήσεις.