TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου

Νοέ 29, 2023
in Μαγειρική
Μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου
Share on FacebookShare on Twitter

Μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου

Με υγεία να φτάσουμε στα Άγια Χριστούγεννα!!!
Σας έχω τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάχνω!!!

»ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ»!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
11/2 κούπα ελαιόλαδο ή(1 κουπα σπορέλαιο και 1/2 κουπα ελαιολαδο)
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ γαρίφαλο σκόνη
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
3-4 γαρίφαλα ολόκληρα
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα ανακατεμένα με λίγο κανέλα και γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ μεγάλο ρίχνω τα λάδια, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλα, ξύσμα, βανίλιες και τη σόδα και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη  .Προσθέτω το σιμιγδάλι,ανακατεύω και ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν μέχρι να το ρουφήξει το μίγμα και να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! Απλά ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να σταθει σε ζύμη και σταματάμε. Πλάθω τα μελομακάρονα, τα βάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολα (βγαίνουν 35 κομμάτια) τα τρυπάω από πάνω με οδοντογλυφίδα ή πηρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά. Στα 15 λεπτά ψησίματος αλλάζω τις θέσεις στα ταψιά να ψηθούν ομοιόμορφα. Αλλιώς αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς 25 λεπτά περίπου ένα-ένα ταψί τη φορά. Όσο ψήνονται φτιάχνω το σιρόπι. Σε κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το μέλι, και από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη βράζω 8-10λεπτά. Πρέπει το σιρόπι να είναι παχύρευστο και όχι αραιό γιατί τα μελομακάρονα θα λιώσουν και δε θα μελώσουν.  Τότε ρίχνω το μέλι ανακατεύω και βουτάω τα χλιαρά μελομακάρονα 5-6 κομμάτια μαζί τη φορά, αναποδογυρίζω και από τις 2 μεριές και τα αφήνω να ρουφήξουν μέχρι να τα πιέζω με το χέρι και να είναι μαλακά. Μην τα φοβηθείτε ότι θα γίνουν πολύ μαλακά.

Συμβαίνει το εξής: Όταν κρυώσουν σφίγγουν και μέσα μένουν μελωμένα. Όλο το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι το μέλωμα αν πετύχεις τη ζύμη. Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν και να σφίξουν, ΟΧΙ το ένα πάνω στο άλλο, και αφού κρυώσουν τα μεταφέρω αλλού, τα περιχύνω με ελάχιστο μέλι και τα πασπαλίζω με τα καρύδια.
Το σιρόπι μου το έχω κατά τη διάρκεια του σιροπιάσματος πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά για να παραμένει καυτό.
Εγώ φτιάχνω τη διπλή δόση ή και τριπλή και αφού ψήσω και κρυώσω τα μελομακάρονα, τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη, και όποτε θελήσω τα ξεπαγώνω απο βραδύς και τα μελώνω στο καυτό σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και στο «Οι Λιχουδιές της Σόφης»).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Nόσος Αλτσχάιμερ: Το μυρωδικό που δυναμώνει μυαλό και μνήμη – Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Nόσος Αλτσχάιμερ: Το μυρωδικό που δυναμώνει μυαλό και μνήμη – Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν πλένετε μαζί σεντόνια και πετσέτες

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν πλένετε μαζί σεντόνια και πετσέτες

Η διατροφική έλλειψη που συνδέεται με απώλεια μνήμης μεγαλώνοντας

Η διατροφική έλλειψη που συνδέεται με απώλεια μνήμης μεγαλώνοντας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd