TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελομακάρονα με φύλλο

Δεκ 21, 2017
in Μαγειρική
Μελομακάρονα με φύλλο
Share on FacebookShare on Twitter

Τον ενθουσιασμό που ένιωσα όταν ένας καλός μας φίλος μου έδωσε αυτή την συνταγούλα δεν μπορώ να σας τον περιγράψω. Μου είπε ότι είναι το οικογενειακό τους γλυκό και δεν το έδιναν ποτέ. Εγώ την πήρα την έφτιαξα και σας το παρουσιάζω.

Υλικά:

Ένα φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Υλικά για την γέμιση:

750 γρ. αλεύρι

200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

250 γρ. σπορέλαιο

200 γρ. βούτυρο Κερκύρας

350 γρ. χυμό πορτοκάλι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. μπεικιν

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

Υλικά για το σιρόπι :

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

1 κούπα μέλι

1 ξυλάκι κανέλα

1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Τα βράζετε όλα μαζί για 10 λεπτάκια, αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το μέλι.

Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε στο τέλος και ζυμώνουμε πολύ λίγο. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλίτσες. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό. Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε μπαστουνάκι όσο είναι το φάρδος του φύλλου. Ρολάρουμε τα φύλλα και στο τέλος τα κλείνουμε με λίγο νεράκι να κολλήσουν. Τα αφήνουμε πάνω σε ένα δίσκο που να μπορεί να μπει στο ψυγείο. Όταν ετοιμάσετε και τα 6 ρολάκια τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξουν λιγάκι. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά παίρνουμε τα μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, 2 δάχτυλα περίπου και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να θέλουν λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα από τα ρολάκια μας. Τα βγάζουμε ρίχνουμε το σιρόπι με μια κουτάλα κρατώντας 2 κουτάλες γιατί μπορεί να μην χρειαστεί. Αφήνουμε όλη νύχτα τα μελομακάρονα μας στο ταψί να ρουφήξουν το σιροπάκι τους. Αν το πρωί είναι στεγνά τότε ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι. Τα σερβίρουμε σε θηκάκια να κρατάνε το σιροπαάκι τους και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστικί Αιγινης.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Καιρός τώρα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

Καιρός τώρα - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για το κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για το κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd