Μελομακάρονα

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά:
Για 50-60 κομμάτια
• 1 κούπα λάδι ή 250 γρ ελαιόλαδο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 5 γρ. σόδα
• 10 γρ. μπέικεν
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
• 40 γρ. κονιάκ
• 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• κανέλα, γαρύφαλλο όσο θέλετε(κανέλα περισσότερο απο το γαρύφαλλο πάντα)
• 100 γρ. καρύδι τριμμένο και για διακόσμηση 50 γρ.
• ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
• 2 φλυτζάνια μέλι
• 2 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού , το κονιάκ , την σόδα , το μπέικεν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνουμε ελαφρά. χωρίζουμε την ζύμη σε 20 -25 γρ. πλάθουμε σε στρόγγυλο μπαλάκι και με το χερι μας κάνουμε μια λακκούβα για να τοποθετήσουμε εκει το τριμμένο καρύδι. Κλείνουμε προσεκτικά και πλάθουμε. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας και με το που βγάλουμε τα μελομακάρονα απο τον φούρνο τα σιροπιάζουμε ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία !!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας  Λάμπρου Γεωργία  (Οι Σπιτικές Μαρμελάδες και τα Γλυκά της Γωγώς!!!)