Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και τυρί γκούντα

Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στην γεύση θα έλεγα και πολύ εντυπωσιακό …

ΥΛΙΚΑ
Κιλό μοσχαράκι στήθος
Ένα κομμάτι τυρί γκουντα
Μελιτζάνες κατά βούληση
Κρεμμύδια
Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
Κουταλιά μπελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψί.

Βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτά, ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.

Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε, εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκιτσες. ‘Εσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του,έριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια και τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί. 

Τελος έριξα την σάλτα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νερακι, έκλεισα την χύτρα μου και σε 25 ήταν έτοιμο. Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκουντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα. Τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο, επίσης ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.