Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Πίτες αγαπημένες και ατέλειωτες, Μελιτζανοκιμαδόπιτα σήμερα…
Λατρεύω τις μελιτζάνες, για αυτό τις έφτιαξα πίτα.

Υλικά για την ζύμη :

750 γρ. αλεύρι για πίτα
500-600 ml περίπου χλιαρό νερό (λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το αλεύρι μας)
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαργαρίνη σόφτ
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Υλικά για την γέμιση:
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 μελιτζάνες

200 γρ. τυρί ρεγκάτο

2 αυγά

2 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.γ. μπέικιν

αλάτι

πιπέρι

κουρκουμά
2 κ.σ. τραχανά λαχανικών
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση για την γέμιση :
Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τα μπαχαρικά (όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κρεμμύδι και σκόρδο).
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό και το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου .
Κόβουμε κύβους τις μελιτζάνες αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τις μελιτζάνες-τραχανά και ανακατεύουμε.
Στο κρύο μείγμα προσθέτουμε το ρεγκάτο η άλλο τυρί τα αυγά-γιαούρτι-μπέικιν
Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και η γέμιση είναι έτοιμη.
Πάντα στις πίτες η γέμιση πρέπει να είναι κρύα για να γίνει τραγανή.

Εκτέλεση :

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι,αλάτι,ζάχαρη,λάδι και προσθέτω λίγο λίγο το νερό.
Ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα το ζυμώνω.
Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο γιαυτό ρίχνω ελάχιστο αλεύρι.
Παίρνω την ζύμη και την χτυπάω με φόρα πάνω στο τραπέζι 5-6 φορές.
Θα δείτε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μια μαλακή ζύμη κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια.
Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μου την χωρίζω στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4.
Βλέπω το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μου και όχι μεγαλύτερο.
Ανοίγω τα 4  μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφω με το βούτυρο.
Τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνω 1 φύλλο.
Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχω και το 2ο φύλλο.
Προσέχω οι άκρες μου να είναι λεπτές βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.
Παίρνω τώρα την μια άκρη και διπλώνω μέχρι την μέση.
Και ξαναδιπλώνω και γίνεται σαν σφολιάτα
Βάζω πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνω
Διπλώνω άλλη μια φορά και έχω ένα πακέτο το καλύπτω με μεμβράνη .
Και το αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο το ίδιο κάνω με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Ρίχνω 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο στο ταψί και  αλείφω μετά ανοίγω το φύλλο.
Βάζω το φύλλο στο ταψί πάλι 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω κρύα την γέμιση.
Ανοίγω και το άλλο φύλλο το βάζω από πάνω και κλείνω τις άκρες.
Βάζω τις 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.
Χαράζω την πίτα όχι μέχρι κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω στους 200 σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω άλλα 45 λεπτά.
Ψήνω στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις,ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά κόβω την πίτα,αν αντέξω!!

Μικρά μυστικά
Μπορείτε να την φτιάξεται μόνο με κιμά ή να βάλετε άλλο τυρί.

“Καλή επιτυχία elpidas little corner”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html