TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Ιούν 27, 2017
in Μαγειρική
Μελιτζανοκιμαδόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Πίτες αγαπημένες και ατέλειωτες, Μελιτζανοκιμαδόπιτα σήμερα…
Λατρεύω τις μελιτζάνες, για αυτό τις έφτιαξα πίτα.

Υλικά για την ζύμη :

750 γρ. αλεύρι για πίτα
500-600 ml περίπου χλιαρό νερό (λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το αλεύρι μας)
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μαργαρίνη σόφτ
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Υλικά για την γέμιση:
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 μελιτζάνες

200 γρ. τυρί ρεγκάτο

2 αυγά

2 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.γ. μπέικιν

αλάτι

πιπέρι

κουρκουμά
2 κ.σ. τραχανά λαχανικών
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση για την γέμιση :
Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τα μπαχαρικά (όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κρεμμύδι και σκόρδο).
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό και το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου .
Κόβουμε κύβους τις μελιτζάνες αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τις μελιτζάνες-τραχανά και ανακατεύουμε.
Στο κρύο μείγμα προσθέτουμε το ρεγκάτο η άλλο τυρί τα αυγά-γιαούρτι-μπέικιν
Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και η γέμιση είναι έτοιμη.
Πάντα στις πίτες η γέμιση πρέπει να είναι κρύα για να γίνει τραγανή.

Εκτέλεση :

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι,αλάτι,ζάχαρη,λάδι και προσθέτω λίγο λίγο το νερό.
Ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα το ζυμώνω.
Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο γιαυτό ρίχνω ελάχιστο αλεύρι.
Παίρνω την ζύμη και την χτυπάω με φόρα πάνω στο τραπέζι 5-6 φορές.
Θα δείτε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μια μαλακή ζύμη κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια.
Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μου την χωρίζω στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4.
Βλέπω το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μου και όχι μεγαλύτερο.
Ανοίγω τα 4  μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφω με το βούτυρο.
Τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνω 1 φύλλο.
Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχω και το 2ο φύλλο.
Προσέχω οι άκρες μου να είναι λεπτές βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.
Παίρνω τώρα την μια άκρη και διπλώνω μέχρι την μέση.
Και ξαναδιπλώνω και γίνεται σαν σφολιάτα
Βάζω πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνω
Διπλώνω άλλη μια φορά και έχω ένα πακέτο το καλύπτω με μεμβράνη .
Και το αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο το ίδιο κάνω με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Ρίχνω 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο στο ταψί και  αλείφω μετά ανοίγω το φύλλο.
Βάζω το φύλλο στο ταψί πάλι 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω κρύα την γέμιση.
Ανοίγω και το άλλο φύλλο το βάζω από πάνω και κλείνω τις άκρες.
Βάζω τις 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.
Χαράζω την πίτα όχι μέχρι κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
Χαμηλώνω στους 200 σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω άλλα 45 λεπτά.
Ψήνω στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις,ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά κόβω την πίτα,αν αντέξω!!

Μικρά μυστικά
Μπορείτε να την φτιάξεται μόνο με κιμά ή να βάλετε άλλο τυρί.

“Καλή επιτυχία elpidas little corner”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κωκ Ταψιού
Μαγειρική

Κωκ Ταψιού

Μαΐ 7, 2025
Τρουφάκια με καρότα και καρύδα
Μαγειρική

Τρουφάκια με καρότα και καρύδα

Μαΐ 6, 2025
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Μαΐ 5, 2025
Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Next Post
Η βελγική μπύρα στη λίστα της UNESCO

Η βελγική μπύρα στη λίστα της UNESCO

Χυμός ροδιού από ελληνικά ρόδια: Η συντριπτική αντιοξειδωτική δράση του

Χυμός ροδιού από ελληνικά ρόδια: Η συντριπτική αντιοξειδωτική δράση του

Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα βλάπτει τον εγκέφαλο

Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα βλάπτει τον εγκέφαλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd