Μελιτζάνες με κιμά,φέτα και μυρωδικά

Μελιτζάνες με κιμά,φέτα και μυρωδικά…

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:
4 μελιτζάνες φλάσκες
300 γρ. κιμά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 μλ ντοματοχυμό
1 σκελιδα σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
μερικά φυλλαράκια βασιλικό
φέτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε κατά μήκος της μελιτζάνες, χωρίζοντάς τες στα δύο,αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει.Τις τηγανίζουμε λιγάκι σε καυτό λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπεριά και λίγο αργότερα προσθέτουμε και τον κιμά. Όταν τα πρώτα αυτά υλικά σοταριστούν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.  Αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη και μέλι.  Όταν η σάλτσα κιμά πήξει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και το εσωτερικό της μελιτζάνας που είχαμε κρατήσει.

Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με τον κιμά.  Τις τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.  Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο βασιλικό.

*Σημ.: Μπορούν να σερβιριστούν και με μπεσαμέλ (εγώ θεωρώ πως είναι ήδη “βαρύ”το φαγητό και χωρίς αυτή).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.