TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζάνες αλλιώς

Αυγ 8, 2022
in Μαγειρική
Μελιτζάνες αλλιώς
Share on FacebookShare on Twitter

Μελιτζάνες αλλιώς

Οι μελιτζάνες ομελέτα…Μελιτζάνες εξαιρετικές…Πολύ νόστιμες…Διαφορετικές…
Μελιτζάνα ιθαγενές φυτό της Ινδίας, αλλά προϊστορικά το καλλιεργούσαν και στην Κίνα.
Η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα της Μεσογείου, π. χ. μουσακάς, παπουτσάκια, το ιμάμ, η ιταλική μελιτζάνα με παρμεζάνα κ. τ. λ.
Γίνεται επίσης τηγανητή, ψητή, βραστή.
Στην Κρήτη καλλιεργείται το 50% της ελληνικής παραγωγής.

ΥΛΙΚΑ

1500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. κονκασέ ( 1 κουτί)
2 μέτρια κρεμμύδια
250 γρ. τυρί φέτα
5-6 κλωναράκια βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες, τις αλατίζουμε ελαφρώς να βγάλουν την πίκρα τους για 20 λεπτάπερίπου.
Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε από τα νερά.*
Μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το βήμα και να τις τηγανίσουμε κατευθείαν μόλις τις κόψουμε.
Αφού τις τηγανίσουμε τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Περνάμε με βούτυρο ένα ταψί, και το στρώνουμε με φρυγανιά η σιμιγδάλι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες με την σειρά η μια να ακουμπάει πάνω στην άλλη, και αν υπάρχουν κενά τα καλύπτουμε.
Τώρα τρίβουμε το τυρί, πάνω στις μελιτζάνες.
Σε ένα σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κονκασέ, το σκόρδο και τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει στο χαμηλό, μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες, σε όλοι την επιφάνεια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά, με το μίξερ, και τα ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Γίγαντες στο φούρνο και πράσινη σαλάτα της Έφης

Γίγαντες στο φούρνο και πράσινη σαλάτα της Έφης

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Φαλάσαρνα: Κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά της Κρήτης – Ο επίγειος παράδεισος του καλοκαιριού

Φαλάσαρνα: Κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά της Κρήτης - Ο επίγειος παράδεισος του καλοκαιριού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd