Μελιτζάνες αλλιώς

Οι μελιτζάνες ομελέτα…Μελιτζάνες εξαιρετικές…Πολύ νόστιμες…Διαφορετικές…
Μελιτζάνα ιθαγενές φυτό της Ινδίαςαλλά προϊστορικά το καλλιεργούσαν και στην Κίνα.
Η μελιτζάνα κυριαρχεί σε πιάτα της Μεσογείου, π. χ. μουσακάς, παπουτσάκια, το ιμάμ, η ιταλική μελιτζάνα με παρμεζάνα κ. τ. λ.
Γίνεται επίσης τηγανητή, ψητή, βραστή.
Στην Κρήτη καλλιεργείται το 50% της ελληνικής παραγωγής.

ΥΛΙΚΑ

1500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. κονκασέ ( 1 κουτί)
2 μέτρια κρεμμύδια
250 γρ. τυρί φέτα
5-6 κλωναράκια βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ποτήρι γάλα
αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες, τις αλατίζουμε ελαφρώς να βγάλουν την πίκρα τους για 20 λεπτάπερίπου.
Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε από τα νερά.*
Μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το βήμα και να τις τηγανίσουμε κατευθείαν μόλις τις κόψουμε.
Αφού τις τηγανίσουμε τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Περνάμε με βούτυρο ένα ταψί, και το στρώνουμε με φρυγανιά η σιμιγδάλι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες με την σειρά η μια να ακουμπάει πάνω στην άλλη, και αν υπάρχουν κενά τα καλύπτουμε.
Τώρα τρίβουμε το τυρί, πάνω στις μελιτζάνες.
Σε ένα σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδιρίχνουμε το κονκασέ, το σκόρδο και τον βασιλικόαλάτιπιπέριρίγανηπροσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει στο χαμηλό, μόλις είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες, σε όλοι την επιφάνεια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά, με το μίξερ, και τα ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).