TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζανάκι τουρσί

Ιούλ 21, 2021
in Μαγειρική
Μελιτζανάκι τουρσί
Share on FacebookShare on Twitter

Μελιτζανάκι τουρσί

Μελιτζανάκι τουρσί….
Υλικά:
20 μελιτζανάκια
3 πιπεριές διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες
3 μεγάλα καρότα χοντροτριμμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
20 κλωναράκια σέλινο ολόκληρα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξίδι
μπόλικο πιπέρι
6 κσ ζάχαρη
6 κσ αλατι χοντρό για τα βάζα
μια χούφτα αλάτι ψιλό για το ξεπίκρισμα
3-4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις χαράζουμε από την μια πλευρά αρκετά βαθιά και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό με μπόλικο αλάτι.
Μετά από μια ώρα γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση.
ρίχνουμε τιε μελιτζάνες να βράσουν 5-7 λεπτά.
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν.
Στο νερό που βράζει ρίχνουμε για ένα λεπτάκι τα 20 κλωναράκια σέλινο να μαλακώσουν για να μπορούμε να δέσουμε το μελιτζανάκι μας.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε τις πιπεριές το καρότο τον μαϊντανό το σέλινο το σκόρδο το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλατι.
αφήνουμε μια ωρίτσα να μαραθούν λιγάκι.
Μετά από τον χρόνο αναμονής πιάνουμε ένα ένα τα μελιτζανάκια και τα σφίγγουμε απαλά στην χούφτα μας ανοίγουμε την χαράκια που είχαμε κάνει και γεμίζουμε με τα υλικά που έχουν μαραθεί λιγάκι.
Δεν πιέζουμε να μην χαλάσει το μελιτζανάκι μας.
Παίρνουμε ένα κλαράκι σέλινο και τυλίγουμε το κάθε μελιτζανάκι.
Όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζουμε όρθια σε βαζάκια αποστειρωμένα με λίγο ελαιόλαδο σε κάθε βαζάκι.
Η γέμιση που περισσεύει μπορεί να μπει χύμα στο βαζάκι σας ή να γεμίσετε μερικές πιπερίτσες.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε για 5 λεπτά το νερό την ζάχαρη το ξίδι το αλάτι και όπως είναι καυτό γεμίζετε τα βαζάκια σας.
Κλείνετε τα καπάκια και βάζετε τα καπάκια ανάποδα για μια μέρα.
Αν δεν σας φτάσει το υγρό για όλα τα βαζάκια προσθέτετε σε κάθε βαζάκι λίγο βρασμένο νερό γι αυτό κάλο θα είναι να μοιράζετε σταδιακά το ζωμό μια μια κουτάλα σε όλα τα βαζάκια σας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 48χρονος DJ από ηλεκτροπληξία σε γνωστό μπαρ της πόλης

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 48χρονος DJ από ηλεκτροπληξία σε γνωστό μπαρ της πόλης

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου

Σύνταξη πριν από τα 62 : Ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν από το 2022 με τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας

Σύνταξη πριν από τα 62 : Ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν από το 2022 με τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd