Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ …
Σκληρό σαν πετρα…

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο μελιτζανάκια πολύ μικρά
1 Κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
γαριφαλάκια για το κάρφωμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές σούπας ασβέστη
2 κανέλες σε ξυλαράκι
σταγόνες από μισό λεμονι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μελιτζανάκια τους από τα κασονάκια τους.
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύστε μέσα τον ασβέστη.
Βάλτε και αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα τα μελιτζανακια.
Την επομένη μέρα βγάζετε και πλένετε με άφθονο νερό.
Βράζετε τα μελιτζανάκια 2 φορές και πετάτε το νερό τους από 5 λεπτά την κάθε φορα.
Δεν τα χαράζουμε στην μέση .
Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετούλα ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά τους .
Μπήγουμε την μύτη από το μελιτζανάκι ένα γαριφαλάκι και ένα αμυγδαλακι στην μεση.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια!! ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζαχαρη.
Βράζουμε μια ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε ένα ένα μέσα τα μελιτζανάκια μας.
Αν χρειαστεί ξαφριζουμε.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.  Τέλος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμυγδαλακια μέσα και τις σταγόνες από το λεμόνι μας μαζί με την λενονοκουπα.
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας και το βαζουμε μεσα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.