TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελητήνια Σαντορίνης

Φεβ 5, 2017
in Μαγειρική
Μελητήνια Σαντορίνης
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για τη γέμιση :

2 κιλά μυζήθρα ανάλατη

2 κιλά ζάχαρη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κιλό αλεύρι γ. ο. χ.

4 αυγά

1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη

Υλικά για το φύλο :

1 γρ αλεύρι σκληρό

1 1/2 κ. σ. φυτίνη και μαργαρίνη μαζί λιωμένα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 2 ποτήρια)

Εκτέλεση :

Βάζεις τη μυζύθρα σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 2 ώρες.

Ξεκινάς με το φύλο :Λιώνεις το βούτυρο και ρίχνεις εναλλάξ αλεύρι και νερό μέχρι να πάριες μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίγεις σε μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο μπορείς να την φτιάξεις και από την προηγούμενη μέρα .Σε μια λεκάνη περνάς τη μυζήθρα από το μύλο του πουρέ το χοντρο δίσκο Ρίχνεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέύεις μέχρι να έχεις ενα ομοιογενές μείγμα .Μήν τα ανακατέψεις πολύ γιατί θα σου νερουλιάσει ούτενα τα βάλεις σε μίξερ. Να νιώθεις τη μυζήθρα κομπαλάκια μικρά .Αν είναι πολύ αραιό προσθέτεις λίγο αλεύρι .Αλευρώνεις τον πάγκο και παίρνεις κομμάτια ζύμης και ταανοίγεις στο μηχανάκι. Το περνάς 2 φορές από το 3, άλλες 2 φορές από το 5 καί τέλος 1 φορά από το 6 (μηχανάκι που έχει μέχρι το 7). Κόβεις στρογγυλά με το πιατάκι του καφέ Βάζεις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζεις με μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Σηκώνεις ελαφρά το φύλλο και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που βουτάς στο νερό κάνεις τσιμπήματα όσο πιο κοντα μπορείς το ένα στο άλλο. Τα βάζεις κολλητά για να μήν σου ανοίξουν στο ψήσιμο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Πώς θα καταφέρουμε ένα παιδί να φάει όταν δεν έχει όρεξη;

Πώς θα καταφέρουμε ένα παιδί να φάει όταν δεν έχει όρεξη;

Επιδότηση 25.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού απο το Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον

Επιδότηση 25.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού απο το Εξοικονόμηση Κατ' οίκον

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Χιονισμένα Γιάννενα” από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Χιονισμένα Γιάννενα” από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd