Μεγάλο είναι το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία στον Δήμο Τρικκαίων

Το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων και ειδικά τα νηπιαγωγεία είναι μεγάλο. Ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι τώρα κάποια λύση.

Παιδάκια στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους φιλοξενούνται σε κτίρια ακατάλληλα σε πολλές περιπτώσεις που δεν πληρούν στο ελάχιστο τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Χρόνια τώρα από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές γίνεται λόγος για την προσπάθεια να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν σύγχρονα κι ασφαλή Νηπιαγωγεία τα οποία θα φιλοξενούν τα νήπια της πόλης. Η έλλειψη της απαιτούμενης χρηματοδότησης είναι από τους σημαντικότερους λόγους που σχολεία παραμένουν στο ενοίκιο αντί να στεγάζονται σε κτίρια ειδικά κατασκευασμένα για αυτό το σκοπό.

Προβλήματα στα σχολεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χρήστο Τρικάλη τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο νομό μας είναι αυτά της κτιριακής υποδομής (παλαιά κτίρια), της υλικοτεχνικής (έλλειψη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών …και αυτοί που υπάρχουν είναι δεκαετίας και πάνω) και άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Σημαντική είναι επίσης και η ελλιπής χρηματοδότηση η οποία τα τελευταία χρόνια είναι πολύ χαμηλή λόγω κυρίως των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά στα Νηπιαγωγεία ο κ. Τρικάλης τονίζει: «Δεν είναι δυνατόν το 2017 να στεγάζονται νηπιαγωγεία σε πυλωτές, πρώην καταστήματα με τζαμαρίες, σε χώρους ακατάλληλους και ενίοτε επικίνδυνους για την ασφάλεια ακόμη καθ των ίδιων των παιδιών».

Καινούργια νηπιαγωγεία

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι πριν από έναν περίπου χρόνο παραδόθηκε  στον Δήμο Τρικκαίων από τον εργολάβο  το 23ο Νηπιαγωγείο, ενώ το 18ο Νηπιαγωγείο είναι ακόμη ένα διδακτήριο που προστέθηκε στην πόλη των Τρικάλων και παραλείφθηκε επισήμως από τον Δήμο Τρικκαίων στις 8 Φεβρουαρίου 2016.