Μεγάλη η πτώση του ποσοστού της ανεργίας στη Θεσσαλία σύμφωνα με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη που βρέθηκε στα Τρίκαλα

Για μεγάλη πτώση του ποσοστού της ανεργίας στη Θεσσαλία έκανε λόγο η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη η βρέθηκε σήμερα το πρωί στον ΟΑΕΔ Τρικάλων με αφορμή την επίσκεψή της στα Τρίκαλα για το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης κρατουμένων που υλοποιεί στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.Όπως τόνισε σε δηλώσεις της, μέσα σε ένα χρόνο, από το πρώτο τρίμηνο του 2016 στο πρώτο τρίμηνο του 2017 το ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλία έπεσε από 27,5% σε 23,1% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Ενώ το 2016 το γενικό ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλία ήταν πάνω από το γενικό μέσο όρο. Αυτή τη στιγμή είναι ελαφρά κάτω από τον εθνικό  μέσο όρο. Προφανώς αυτό συνδέεται και με την αύξηση της απασχόλησης, επίσης και με την μετακίνηση ανέργων σε άλλες περιοχές της χώρας. Είναι σίγουρο ότι στη μεγάλη πτώση έχει συμβάλει πολύ η άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας η οποία έχει διαπιστωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι  η αύξηση της απασχόλησης στη Θεσσαλία είναι κατά 9,8%.

Όπως συμπλήρωσε ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Τρικάλων Βασίλης Τσίπας στα Τρίκαλα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι μειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο από 10.820 σε 10.270.

Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ είχε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ πάνω σε διάφορα θέματα.