Μεγάλη η αύξηση των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου στη Θεσσαλία

Μεγάλη είναι η αύξηση των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου που καταγράφεται το έτος 2017 για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), καθώς έως το τέλος Οκτωβρίου 2017έχουν υπογραφεί στην Θεσσαλία 5.571 συμβάσεις σύνδεσης για διακριτούς μετρητές, καταγράφοντας αύξηση 53% συγκριτικά με το έτος 2016 (συνολικά έχουν υπογραφεί 14.305 συμβάσεις σύνδεσης για διακριτούς μετρητές ήτοι 8.734 στη Θεσσαλονίκη & 5.571 στην Θεσσαλία).Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με το υφιστάμενο καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών για αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ο συνολικός αριθμός νέων συνδέσεων για διακριτούς μετρητές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα αγγίξει συνολικά για το έτος 2017 τις 18.500,έναντι 12.576 του Προϋπολογισμού (αύξηση 47%) σύμφωνα με την Εταιρεία.

Προγραμματισμός Τροφοδότησης Νέων Περιοχών

Παράλληλα, υλοποιείται η σύνδεση και η τροφοδότηση των νέων περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς τηρούνται οι εξαγγελίες της Εταιρείας για τα χρονοδιαγράμματα της κατασκευής των επεκτάσεων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, κατέχοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και των Τοπικών Αρχών.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας ο προγραμματισμός τροφοδότησης έχει ως εξής:

Αναφορικά με την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών μέσω συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), αναμένεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τιμολόγηση των τελικών καταναλωτών.

Συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Επιπλέον, με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης και με γνώμονα την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες ενημέρωσης των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την οποία συνίσταται στους καταναλωτές να μεριμνούν για την καλή κατάσταση και συντήρηση της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου, την άρτια λειτουργία των συσκευών αερίου, καθώς και την συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που θα πρέπει να αναθέτουν σε πιστοποιημένους – αδειοδοτημένους επαγγελματίες.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι ολοκληρώνεται εντός του Νοεμβρίου η κατασκευή εκπαιδευτικών εργαστηρίων Εσωτερικής Εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη & στη Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς για όλους τους φορείς.