Μεγάλη αναστάτωση σε Νηπιαγωγείο στην Ελασσόνα μετά την είσοδο εξωσχολικού άγνωστου άνδρα

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας (που στεγάζεται στο παλιό πρώτο δημοτικό στο Βαρόσι) μετά την είσοδο εξωσχολικού άγνωστου άνδρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει η υπόθεση σε έρευνα από την Αστυνομία και σε κατάθεση των δασκάλων του σχολείου στο Αστυνομικό Τμήμα για το γεγονός.

Συγκεκριμένα στις δέκα το πρωί, την ώρα που το μάθημα διεξαγόταν κανονικά, άγνωστος εξωσχολικός άνδρας ηλικίας 25 έως 30 ετών και χωρίς να είναι ρακένδυτος αλλά και χωρίς να κινεί υποψίες βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο. Η δασκάλα που εκείνη την ώρα τον εντόπισε, στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για γονέα και τον ρώτησε τι ήθελε με αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι δεν αφορά το σχολείο η παρουσία του, με τον ίδιο να αρχίσει να τρέχει, εκείνη να τρομοκρατείται και του ξαναρωτάει τι θέλει, με αποτέλεσμα ο άνδρας να βγει από εκεί που μπήκε…που όμως παρατήρησε η εν λόγω εκπαιδευτικός, είχε μπει από την επάνω περίφραξη του σχολείου, που συνορεύει με τη πλαγιά του βουνού σχεδόν δίπλα στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Ολυμπιώτισσας!

Αμέσως ενημέρωσε την διευθύντρια και καλέσανε την αστυνομία. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του χωρίς να μπορέσει να τον συλλάβει. Ενημερώθηκαν άμεσα όλοι οι γονείς να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια όταν κατέφθασαν εκεί άκουσαν την διευθύντρια του νηπιαγωγείου να τονίζει, όπως αναφέρουν, σε έξαλλη κατάσταση πως έχει στείλει έγγραφα στο Δήμο για τα πολλαπλά θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, όχι μόνο της ασφαλείας και πως δεν είχε καμία ανταπόκριση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς μαζί με τις δασκάλες να κατευθυνθούν στο Αστυνομικό τμήμα, όπου οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν. Μάλιστα ενημέρωσαν τους γονείς και την Αστυνομία πως και παλιότερα βρήκαν «ζευγαράκι» μέσα στις τουαλέτες, επισημαίνοντας πως αυτό το περιστατικό με τον άγνωστο άνδρα, ήταν στην ουσία το δεύτερο κρούσμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Ελασσόνας, όπου δέχτηκε γονείς και εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου και του ζήτησαν άμεσα λύση, από την επόμενη ημέρα. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε καινούργιο νηπιαγωγείο αλλά στο αίτημα για φύλαξη από την πλευρά του Δήμου τόνισε πως αυτό δεν είναι δυνατό λόγω μη επάρκειας υπαλλήλων. Τους τόνισε επίσης πως το όλο θέμα αφορά και την Πρωτοβάθμια ενώ μεσολάβησε για να κλειστεί ένα ραντεβού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δοθεί λύση.

Το πρωί όμως της Παρασκευής, αναμένονται αντιδράσεις από τους γονείς στο σχολείο με πανό και διαμαρτυρίες για φύλαξη και καλύτερες συνθήκες στο εν λόγω χώρο, μία κίνηση που θα αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μάλιστα και με μία πρόταση για προσωρινή λύση. Να παρακαμφθεί ο Νόμος που δεν επιτρέπει τα νηπιαγωγεία να συστεγάζονται μαζί με τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθηθεί το παράδειγμα του 2ου και 2ου δημοτικού Ελασσόνας, που έχουν δίπλα τους και τα αντίστοιχα νηπιαγωγεία, μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Όπως επισημαίνουν οι γονείς κάτι τέτοιο είναι εφικτό αφού το καινούργιο 1ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας έχει κενές αίθουσες.

elassona-city.gr

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2018/10/05/megali-anastatosi-se-nipiagogeio-stin-elassona-meta-tin-eisodo-exoscholikoy-agnostoy-andra/