Μεγάλες ζημιές από το χτύπημα του εγκέλαδου στο Ζάρκο

Το μεγαλύτερο χτύπημα από τον εγκέλαδο στο Νομό Τρικάλων φαίνεται ότι δέχτηκαν χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και ιδιαίτερα το χωριό του Ζάρκου, από την σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ που ταρακούνησε τη Θεσσαλία. Στο χωριό υπήρξαν μεγάλες ρωγμές και πτώσεις στεγών σε σπίτια, ενώ σε μη κατοικήσιμες οικίες οι ζημιές είναι πιο εκτεταμένες.

Στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, αλλά και κλιμάκια του Δήμου για να ξεκινήσουν μία πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων με το που ξεκίνησε η σεισμική δόνηση ακουγόταν μια βοή από το βουνό, από το οποίο έπεφταν και βράχια.

Μάλιστα, ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοίνωσε από νωρίς το κλείσιμο των σχολείων για το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2021. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «με απόφαση του Δημάρχου Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας θα παραμείνουν κλειστές το διήμερο Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 για προληπτικούς λόγους αλλά και λόγους προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών , μετά τις σεισμικές δονήσεις οι οποίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην περιοχή του Δήμου».

Μάλιστα, ο Δήμος Φαρκαδόνας «παρακαλεί τους δημότες του: Να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Να εφαρμόζουν τους κανόνες αντισεισμικής προστασίας, όπως στην αφίσα του ΟΑΣΠ, να επικοινωνούν με τη δημοτική αρχή σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα».

Συνεδρίαση Συντονιστικού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης έσπευσε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή της Φαρκαδόνας, για να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται συνεδρίαση του Συντονιστικού με την συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Φαρκαδόνας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

πηγή: krinitrikalon.gr