Με τα τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων οι αγρότες-Κινητοποίηση σήμερα για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους

Με τα τρακτέρ τους κατέφτασαν σήμερα το πρωί οι αγρότες των Τρικάλων στο κέντρο της πόλης κι έστησαν “μπλόκο” έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Αυτό ήταν το πρώτο συλλαλητήριο της νέας χρονιάς κι όπως ειπώθηκε θα ακολουθήσουν κι άλλα αφού είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματά τους με στόχο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από όλο το Νομό έκαναν μηχανοκίνητη πορεία Α, αγρότες από διάφορα χωριά ένωσαν τις δυνάμεις τους και με μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου κι ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο.

Στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», Λάμπρος Τσέκας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των αιτημάτων τους. Ο κ. Τσέκας, έκανε λόγο για συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα, για πανάκριβο πετρέλαιο και αυξήσεις σε λιπάσματα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια, καλώντας τους αγρότες «στον δρόμο του αγώνα, το μόνο δρόμο που ξέρουμε ότι είναι νικηφόρος» όπως είπε.

Αμέσως μετά επέδωσαν ψήφισμα στον θεματικό Περιφερειάρχη κ. Γακόπουλου που αντικαθιστούσε τον κ. Μιχαλάκη που απουσίαζε.