Με στόχο τη συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας η ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά

Η αναγκαιότητα συγκρότησης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά στην Ευρώπη και την Ελλάδα αποτέλεσε το κύριο θέμα της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  το απόγευμα στο Φρούριο Τρικάλων, παρουσία της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου η οποία παρευρέθηκε και  χαιρέτησε την εκδήλωση.Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γιάννης Μουζάλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρώην υπουργός κι Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Όπως επισήμαναν αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες καθώς στήνονται κάλπες για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015, με διαφορετικές συνθήκες, χωρίς μνημόνια και προοπτική ανάπτυξης της χώρας πια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και με τη βεβαιότητα της νίκης στις ευρωεκλογές. Μία νίκη που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών το προσεχές φθινόπωρο.

Από τα κοινά σημεία των ομιλητών υπήρξε η αναγκαιότητα συγκρότησης μίας ισχυρής προοδευτικής πλειοψηφίας η οποία θα σταθεί ικανή να ανακόψει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα, υπήρξε ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ακραίους πολιτικούς της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση εκτός από φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το παρόν έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι του παλιού ΠΑΣΟΚ όπως είναι ο δήμαρχος Τρικκαίων  Χρήστος Λάππας, ο Θεόδωρος Σπανός, ο Σάκης Ξάφος κ.α.