Με στημόνι και υφαδι από την ομάδα Τρικολόρ στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτό

Mε στημόνι και υφάδι εχει τίτλο η έκθεση που λειτουργεί στο Δίδυμο Οθωμανικο Λουτρό από την ομάδα Τρικολόρ.  Η ομάδα Τρικολόρ αποτελείται από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , που διοργάνωσε την εκδήλωση. Το θέμα της έκθεσης είναι η ανακύκλωση και οι τέσσερις αίθουσες του μουσείου γέμισαν από χρώμα με έργα που έγιναν από ευτελή υλικά.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομάδα Εικαστικών Εκπαιδευτικών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Η έκθεση είναι αναδρομική με έργα που έγιναν κυρίως με ανακυκλωμένα υλικά. Στο χώρο και στο τμήμα της υφαντικής υπάρχει στημένος αργαλειός όπου οι επισκέπτες (όσοι θέλουν) μπορούν να υφάνουν μία σειρά στο «χαλί της ειρήνης».

Στα εγκαίνια της έκθεσης οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη της ομάδας Μανουσα Κωνσταντινιδου με μοναδικό γλαφυρο τρόπο και στις τέσσερις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Το happening της βραδιας ήταν ένα καλωσόρισμα από τα muppets που εκτίθενται στο χώρο ( flash mob) σε σενάριο-σκηνοθεσία και guest εμφάνιση Μαριαλενας Μπαντολα και το παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα μέλη της ομάδας που εκτός της κ Μανουσας είναι οι :Γιώτα Δίπλα, φρειδερικη Ιωαννου, Ειρήνη Κοντούλα, βασω Βλαχομητρου, Εφη Μπιλιου, Άννα Κωτουλα και Λαμπρινη Σταμάτη.

Η έκθεση εικαστικών δημιουργιών έχει τίτλο: «με στημόνι και υφάδι» και είναι ελεύθερη για το κοινό από την Τετάρτη 9/11/2022 έως και την Τετάρτη 16/11/2022, τις πρωινές ώρες 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και τις απογευματινές από 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ..