«Με ποδήλατο στη δουλειά»-Ας δώσουμε και πάλι στα Τρίκαλα την πρώτη θέση

Τα Τρίκαλα τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Με ποδήλατο στη δουλειά». Ως μία πόλη όπου η χρήση του ποδηλάτου στις μετακινήσεις των κατοίκων της είναι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, κρατούσε για αρκετό καιρό τα σκήπτρα του διαγωνισμού. Εντούτοις, φέτος οι Τρικαλινοί δεν δείξαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να προηγούνται άλλες πόλεις όπως είναι η Ζαχάρω, η Σκύρος, το Κιάτο, η Παλλήνη, η Σύρος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Αθήνα-Πειραιάς, η Ορεστιάδα, η Ελευσίνα/Ασπρόπυργος κ.α.

Οι Τρικαλινοί έχουμε 3 μέρες στη διάθεσή μας για να ανεβάσουμε την πόλη και πάλι και γιατί όχι να της δώσουμε την πρώτη θέση.

Ο διαγωνισμός

Πρόκειται για μία εκστρατεία που ξεκίνησε με στόχο να  παροτρύνει τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο και να καταδείξει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με αυτό.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό τρόπο για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Συμμετοχή

Για να εγγραφεί κάποιος, πρέπει να επισκεφθεί τον ιστότοπο www.biketowork.gr. Αυτό χρειάζεται να γίνει μόνο την πρώτη φορά. Μετά καταγράφει τις διαδρομές από και προς την δουλειά (ή το σχολείο) και τα χιλιόμετρα που κάνει με ποδήλατο.