Με παρόντα τον Δημήτρη Κουτσούμπα τίμησε το ΚΚΕ στα Τρίκαλα τον Άρη Βελουχιώτη

Παρόντος του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις της ΤΕ Τρικάλων του κόμματος για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στα Τρίκαλα και τοποθέτησε πλάκα στους φανοστάτες στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο σημείο όπου κρεμάστηκαν  τα κεφάλια αγωνιστών και λίγο αργότερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών.

 «Το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση των 47 σελίδων και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων, σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ακούσατε ότι τη Δευτέρα γίνεται Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα και την πορεία της διαπραγμάτευσης. Το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση των 47 σελίδων και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων, σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα” ανέφερε και πρόσθεσε “Τα μέτρα που θα πάρει και στην μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για το λαό και «χαράς ευαγγέλια» για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται το λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, συνολική παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος.

Ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι, παρά τις όποιες διαφορές τους, είναι χωρίς διέξοδο για το λαό. Κι αυτό γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και η πρότασή του πατάει στις οικονομικές ανάγκες του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, στην ευημερία του. Κι αυτό προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο πλούτος που παράγει ο λαός, μονομερή διαγραφή του χρέους και με τον λαό μας πραγματικά στην εξουσία”.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Ελένη Κουτούμπα μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ σε πολιτική ομιλία αναφέρθηκε στην πορεία του Άρη Βελουχιώτη και στη συμβολή του, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ και στον ένοπλο αγώνα κατά των κατακτητών.

Όπως τόνισε ο Άρης Βελουχιώτης αναμφισβήτητα, συνέβαλε σημαντικά, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. «Κανένα πρόσωπο όμως ,όσο ικανό κι αν είναι, δεν μπορεί να τραβήξει μπροστά την κίνηση της Ιστορίας αν δεν εκφράζει τις επιδιώξεις των πολλών, των μαζών, της συλλογικής θέλησης και δράσης μέσα στην αναγκαιότητα. Σήκωσε μπόι ο λαός και ανυψώθηκε και ο Άρης, έγινε θρύλος και αναδείχθηκε σε ηγετική προσωπικότητα του λαϊκού κινήματος μέσα στις συγκεκριμένες συλλογικές και ιδεολογικές δομές του ΚΚΕ» επισήμανε.

Επίσης πολίτης που βρίσκεται στη ζωή και αγωνίστηκε κοντά στον Άρη Βελουχιώτη έως το δραματικό του τέλος πλαισίωσε με τη δική του μαρτυρία την εκδήλωση, ενώ αναπτύχτηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα κι αντάρτικα τραγούδια.

Αργότερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε πολιτική ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην εκδήλωση -συνεστίαση στο κέντρο «Θράκα» στα Μεγάλα Καλύβια.