Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα-Αναλυτικό φωτορεπορτάζ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στην πόλη των Τρικάλων τα Θεοφάνεια. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος κι επέτρεψε την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού χωρίς προβλήματα.Έτσι, παρά το κρύο, εκατοντάδες Τρικαλινοί συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού και παρακολούθησαν στο κέντρο της πόλης την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί, και συγκεκριμένα 7 άνδρες, που βούτηξαν στα κρύα νερά του Ληθαίου για να πιάσουν το Σταυρό. Μετά από μία αναζήτηση αρκετής ώρας, καθώς δεν τον έβρισκαν στο βυθό του Ληθαίου ποταμού, το Σταυρό έπιασε φοιτητής στης ΣΜΥ. Ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που έπιασε το Σταυρό κι ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον Διοικητή της ΣΜΥ να του φορέσει το χρυσό σταυρό που εθιμικά προσφέρεται σε όποιον πιάνει τον Σταυρό των Θεοφανείων και του έδωσε την ευλογία του.

Προηγουμένως τελέστηκε η Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου,  και στη συνέχεια, η θρησκευτική πομπή κατευθύνθηκε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων για το τελετουργικό του Αγιασμού των υδάτων στον Ληθαίο ποταμό.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τη θρησκευτική πομπή παρουσία τιμητικού Αγήματος της ΣΜΥ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που επέστρεψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας.