Με λαμπρότητα και ηλιοφάνεια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα. Η ηλίολουστη μέρα ήταν ιδαντική για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Ληθαίο ποταμό που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Θρησκευτική ευλάβεια.

Η τελετή ακολούθησε της πανηγυρικής θείας δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εκατοντάδες Τρικαλινοί κι εκπρόσωποι κι εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, κατέκλυσαν όλους τους χώρους γύρω από την κεντρική γέφυρα για να παρακολουθήσουν την κατάδυση.

Στα νερά του Ληθαίου βούτηξαν 5 Τρικαλινούς για να πιάσουν τον Σταυρό τον οποίο ανέσυρε ο Κωνσταντίνος Γούσης ιδιοκτήτης κομμωτηρίου. Ο Μητροπολίτης του φόρεσε το χρυσό σταυρό που εθιμικά προσφέρεται σε όποιον πιάνει τον Σταυρό των Θεοφανείων και του έδωσε την ευλογία του.

Αμέσως μετά η μεγαλοπρεπής πομπή με τον Τίμιο Σταυρό αναχώρησε και πάλι για τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ολοκληρώθηκε η θεία Λειτουργία.