Με επιτυχία το «Κυνήγι Τρούφας» στο Μουσείο Τσιτσάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Τρικαλινού συγγραφέα Βάιου Κουκκόνη στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ και το Βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις σκιώδεις διαδρομές και τα απρόβλεπτα μονοπάτια που ανοίγει το βιβλίο “Κυνήγι Τρούφας”.

Για το βιβλίο μίλησε ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δάσκαλος δημιουργικής γραφής Νίκος Μάντζιος, η φιλόλογος Ναυσικά Μουλά και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα ανέγνωσε η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του trikalaview.gr Βιβή Μαργαρίτη.

Όπως αναφέρθηκε η πλοκή του βιβλίου εξελίσσεται μέσα από την ζωή της Κατίνας, η οποία μαζί με τον Γεράσιμο αναζητούν μια νέα αρχή, αποδράσεις από το σκοτεινό παρελθόν που τους καταδιώκει. Η τρούφα, ένα στοιχείο αθώο και πολυτελές, μετατρέπεται σε καταλύτη για εξελίξεις που συναρπάζουν και κρατούν την αγωνία στο αποκορύφωμα.

Ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης, με μετρημένη γραφή και βαθιά γνώση των ανθρώπινων σχέσεων, μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα όπου κάθε σελίδα αποκαλύπτει νέα δεδομένα και συναισθηματικές αναταράξεις.

Αναλύοντας το βιβλίο εκείνο που ανακαλύπτουμε είναι ότι το “Κυνήγι Τρούφας” είναι περισσότερο από ένα απλό κυνήγι για τρούφες. Είναι ένας καθρέφτης της ανθρώπινης ψυχής, που αναδεικνύει τις ανθρώπινες επιθυμίες, τους φόβους και τα πιο κρυφά μυστικά.

Βιογραφικό 

Ο Βάιος Κουκκόνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία – Βιοχημεία και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εξωσωματική γονιμοποίηση από το 2018. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε έρευνες σχετικές με τη βιολογία και την εξωσωματική, δείχνοντας παράλληλα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη λογοτεχνία, κυρίως στο είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η έφεσή του στην αφήγηση και η μοναδική ικανότητά του να συνδυάζει την επιστημονική του περιέργεια με την αγάπη για την τέχνη του έχει καταστήσει τα βιβλία του ιδιαίτερα δημοφιλή.