Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο Σκοτεινό Φως του Γιώργου Πολυμενάκου στα Τρίκαλα

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιώργου Πολυμενάκου με τίτλο “ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” στα Τρίκαλα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις “Γραφή”, το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» κι ο συγγραφέας το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο μίλησε η Αθανασία Τσιοτινού, Διευθύντρια 7ου λυκείου Τρικάλων, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο  Γιώργος Πατούκας, εκπαιδευτικός-ηθοποιός
Τη βραδιά συντόνισε ο Νίκος Μάντζιος, μαθηματικός-συγγραφέας.

Όπως αναφέρθηκε το δεύτερο βιβλίο της «Τριλογίας των Φάρων»* καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών που προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας  εξετάσεις υπακοής, ή αντίστασης, σε αυτή τη νέα, αμείλικτη τάξη πραγμάτων, ανάμεσα στα σωριασμένα ερείπια των μύθων του παρελθόντος. Αλλά ακόμη και σ’ αυτόν τον ζοφερό κόσμο, μπορεί να υπάρξει μια ρωγμή στο σκοτάδι.

* Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας («Σημείο Εξόδου Ένα», εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ 2021) διακρίθηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα εκείνης της χρονιάς, στα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Γιώργος Πολυμενάκος γεννήθηκε στο νησάκι Κρανάη, σε ένα σπίτι δίπλα στον φάρο του Γυθείου.

Μεγάλωσε και ζει στο Πέραμα απέναντι από τον φάρο της Ψυττάλειας.

Τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ιστορίες από την άλλη όχθη» (β΄ έκδοση, Σεπτέμβριος 2021 – εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ).

Τον Νοέμβριο του 2021 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Σημείο Εξόδου Ένα» (εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ), το οποίο επιλέχθηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα εκείνης της χρονιάς στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Ξεκίνησε την «Τριλογία των Φάρων» με το μυθιστόρημα «Σημείο Εξόδου Ένα» και τη συνεχίζει με το «Σκοτεινό Φως».

Γράφει στίχους από το 1985. Τραγούδια του, όπως, «Χειμωνιάτικα μπαρ», «Παραισθήσεις», «Τα Χρώματα», «Ο τόπος που μεγάλωσα», «Πίνω, πίνω» και πολλά άλλα, έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει διάφοροι Έλληνες καλλιτέχνες.

Έχει δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «Ο ΤΟΠΟΣ»:

https://vimeo.com/495479443

και τη μουσική ταινία μυθοπλασίας «Το Τελευταίο Πέρασμα»:

https://www.youtube.com/watch?v=tYc_5DTsH84