Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. με θέμα «Το περιβάλλον και εμείς: Μια σχέση ανάγκης»

30 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος η ΤΥΡΑΣ Α.Ε. και στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 ετών  από την ίδρυσή της πραγματοποίησε σήμερα μία ακόμη ημερίδα. Μία ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

«Το περιβάλλον και εμείς: Μια σχέση ανάγκης» υπήρξε το θέμα της δεύτερης ημερίδας που διοργάνωσε η μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, προσελκύοντας δεκάδες Τρικαλινούς. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Στέργιος Σαράντης», στις εγκαταστάσεις της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. στα Τρίκαλα.

Στη σημασία που δίνει η επιχείρηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του ο ένας εκ των ιδιοκτητών κ. Δημήτρης Σαράντης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν θέματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή κι ο ρόλος των βιομηχανιών, απορρίμματα και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τα προσκόμματα της γραφειοκρατίας στην προστασία του περιβάλλοντος, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η καινοτόμα επεξεργασία υγρών αποβλήτων και τυρόγαλου στην ΤΥΡΑΣ.

Ειδικότερα στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

Ανοικτές εγκαταστάσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας θα ήταν ανοιχτές για το κοινό, ενώ πραγματοποιούνταν και τακτικές ξεναγήσεις στη μονάδα βιοαερίου, η οποία αποτελεί πρότυπη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, και συμπεριλαμβάνεται στις επενδύσεις του Ομίλου ΤΥΡΑΣ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της γαλακτοβιομηχανίας, η παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια επεξεργασία λυμάτων αποτελεί καινοτόμα επένδυση, μοναδική στην Ευρώπη στο χώρο της γαλακτοκομίας , αξίας 10 εκ. ευρώ που στοχεύει στην αποτελεσματική επεξεργασία όλων των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν από τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου.  Το συνολικό οργανικό φορτίο όλων των αποβλήτων αντιστοιχεί σε αυτό μιας πόλης 260.000 κατοίκων.