Με μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες κάνουν μάθημα σε Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων

Μία πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας επέλεξε δημοτικό σχολείο των Τρικάλων αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πόσο μπροστά είναι αυτή η πόλη.  Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων το οποίο πρωτοπορεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ορμώμενο από έρευνες που δείχνουν ότι η συνεχής κίνηση του σώματος πάνω στη μπάλα ισορροπίας βοηθά τη συγκέντρωση και άρα τη μάθηση, φρόντισε για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος το οποίο βρήκε υποστηρικτές διευθυντές και δασκάλους. .
“Όταν κάθεσαι πάνω σε μια μπάλα ισορροπίας, αναγκαστικά κινείσαι προκειμένου να ισορροπήσεις, έτσι ενστικτωδώς και διαρκώς χρησιμοποιείς βασικές μυικές ομάδες. Για να το κάνεις αυτό δίνει εντολές στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν «κοιμάται», αλλά αντίθετα ξυπνά και με τη διαρκή κίνηση τον κρατάς σε εγρήγορση. Επιπλέον, επειδή τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν, ενεργοποιούνται όλες οι περιοχές του εγκεφάλου. Βοηθά στη συμπεριφορά μέσα στην τάξη και στο να γράφουν τα παιδιά ευανάγνωστα” αναφέρουν έρευνες κι ο Σύλλογος που αποτελείται από “ψαγμένα” άτομα, αποφάσισε να προχωρήσει.
“Με πρωτοβουλία (πρόταση κ αγορά) του ΔΣ ΓΟΝΕΩΝ κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του σχολειου μας κ έγκριση από τον κυριο Αρσένη (πρώην διευθυντή), κυριο Κωστόπουλο (πρώην διευθυντή) και κυριο Κατσιουλα (νυν διευθυντης) οι μαθητές της Α´ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν (προαιρετικά) μια σύγχρονη πρόταση στην εκπαιδευτική διαδικασία!!!!
Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον δάσκαλο του Α1, κυριο Ραπτοτασιο που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του εγχειρήματος, η πρόταση του συλλόγου εφαρμόστηκε στην πράξη” επισημαίνουν τα μέλη του Δ.Σ.
Όπως εξηγούν “Σε περίπτωση που το εγχείρημα δεν ευοδωσει, τότε οι μπάλες πιλάτες θα χρησιμοποιηθούν στο μάθημα φυσικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση τα πρωτάκια μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία !!!”.
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.