Με απόλυτη επιτυχία η 27η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος που διεξήχθη στα Τρίκαλα

 

Την ανάγκη συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης στους Οδοντιάτρους της Θεσσαλίας -και όχι μόνο-κάλυψαν οι εργασίες της 27ης Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαΐου.

Οι εργασίες της Συνόδου, την τελετή έναρξης της οποίας, κήρυξε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, διήρκησαν 3 ημέρες και σύμφωνα με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων , που είχε για φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία  κρίνοντας τόσο από τον αριθμό των συμμετεχόντων όσο και-κυρίως-από τον βαθμό ικανοποίησής τους μιας και στο σύνολό τους δήλωναν…εξαντλημένοι αλλά γεμάτοι μετά από ένα τριήμερο πλούσιου επιστημονικού προγράμματος το οποίο κάλυψε όλη σχεδόν την έκταση της Οδοντιατρικής επιστήμης, από τα απλούστερα καθημερινά έως τα πλέον σύνθετα ζητήματα. Στο πρόγραμμα εκτός των θεωρητικών θεμάτων ήταν ενταγμένα και πολλά πρακτικά σεμινάρια μεταξύ των οποίων και σεμινάριο ΚΑΡΠΑ που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Η Αυγή

Να τονιστεί πως η ονομασία της Συνόδου «Από την Αυγή στην Οδοντιατρική του μέλλοντος» επελέγη από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων ως φόρος τιμής και ως ιστορική σύνδεση με την μακρινή πρόγονο ημών των Τρικαλινών την Αυγή η οποία «αναγεννήθηκε» φέτος μετά την ανασύνθεσή της από τον Επίκουρο Καθηγητή Ορθοδοντικής του ΕΚΠΑ κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, με βάση τα οστά που βρέθηκαν στο σπήλαιο της Θεόπετρας. Ο κ. Παπαγρηγοράκης μίλησε τόσο για την «Αυγή» όσο και για το πρώτο, χρονικά, δημιούργημά του τη «Μύρτιδα»-για πρώτη και τελευταία, όπως τονίστηκε, φορά σε οδοντιατρικό συνέδριο- στην επίσημη τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής και απέσπασε την προσοχή και το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Εκπαίδευση

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων δεσμεύεται να συνεχίσει με απόλυτη προσήλωση το έργο της δια βίου εκπαίδευσης των μελών του εξασφαλίζοντας ένα άριστο επίπεδο υπηρεσιών για όλους τους πολίτες του Νομού