TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Με αυτό το κόλπο θα διατηρείτε το τυρί του τοστ για πολύ περισσότερο!

Φεβ 8, 2022
in Tips
Με αυτό το κόλπο θα διατηρείτε το τυρί του τοστ για πολύ περισσότερο!
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τυρί του τοστ γιατί σας έχουμε την τέλεια λύση για να μην σας χαλάει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αλήθεια είναι πως το τυρί του τοστ από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία του δεν διατηρείται για πάνω από δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Αρχίζει και σκληραίνει ενώ και τα πρώτα σημάδια μούχλας κάνουν την εμφάνισή τους. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρείτε το τυρί σας για πολύ περισσότερο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πλαστικό σακουλάκι και 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Βάλτε το τυρί μέσα στο πλαστικό σακουλάκι. Προσθέστε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό και κλείστε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι. Μετά από αρκετό καιρό θα διαπιστώσετε πως το τυρί σας τρώγεται ακόμα και είναι φρέσκο όπως την πρώτη μέρα.Το τοστ είναι το αγαπημένο μας σνακ, υπέροχο μέσα στην απλότητά του. Αρκεί να ξέρουμε πώς να το ετοιμάσουμε σωστά.

Το ψωμί

Το άλφα και το ωμέγα. Έχει ιδιαίτερη σημασία τι ψωμί θα διαλέξετε. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ αφράτο, ούτε πολύ στεγνό. Ιδανικά, το κανονικό ψωμί κάνει το τοστ πιο… αγροτικό και σπιτικό. Το «ετοιματζίδικο» ψωμί του τοστ έχει επίσης τις αρετές του, αρκεί να μην είναι πολύ λεπτό.

Το τυρί

Το… δεύτερο άλφα και ωμέγα. Θα πρέπει να λιώνει όταν ζεσταίνεται και η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικές επιλογές το ελληνικό και… ξεχασμένο κασέρι, το γκούντα και το έμμενταλ, αλλά και μια γραβιέρα. Σε κάθε περίπτωση το πάχος θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να επιτρέπει ομοιόμορφο λιώσιμο, αλλά και να… ξεφεύγει εκτός ψωμιού για να φτιάξει αυτήν την λαχταριστή κρούστα πάνω στην τοστιέρα. Υπολογίστε περί τα 100γρ. τυρί.

Το αλλαντικό

Συνήθως είναι ζαμπόν, και θα πρέπει να είναι ποιοτική επιλογή. Ανάλογα το γούστο μας, επιλέγουμε βραστό, ψητό ή καπνιστό. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα στη θέση του. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, να είναι κομμένο σε φέτες με μέτριο πάχος και όχι λεπτό σαν χαρτί ούτε πολύ χοντρό.

Το βούτυρο

Το τελειωτικό γευστικό χτύπημα. Αλείφουμε 2-3 μικρές σπατουλιές με ένα μαχαίρι το τοστ μας από έξω ή και από μέσα αν το θέλουμε ακόμα πιο ζουμερό. Το βούτυρο πέρα από γεύση δίνει και αντικολλητικές ιδιότητες στο τοστ μας, ώστε να μην κολλάει στην τοστιέρα.

Η ντομάτα

Απαραίτητο συνοδευτικό του κλασσικού τοστ, θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι μεγάλη, αρωματική, ώριμη και σφιχτή, χωρίς πολλά ζουμιά. Κόψτε την σε μικρές φέτες, αλατίστε τις ελαφρά και αφήστε τις για λίγο σε ένα σουρωτήρι αν βγάζουν πολύ ζουμί. Ύστερα βάλτε τις μέσα στην καρδιά του τοστ μετά το ψήσιμο.

Χρόνος ψησίματος

Έχει και αυτός τη σημασία του. Προθερμάνετε την τοστιέρα για λίγο και βάλτε μέσα το τοστ. Μην το γυρίσετε πάνω – κάτω, δε χρειάζεται, συν το ότι θα χαλάσετε τις γραμμώσεις του. Βγάλτε το τοστ από την τοστιέρα μόνο όταν το τυρί αρχίσει να τσιτσιρίζει, το ψωμάκι να ροδίζει και το κέντρο του να έχει πάψει να είναι νωπό.

Το σωστό σερβίρισμα

Όταν ψηθεί το τοστ μας, το κόβουμε διαγώνια σε δύο τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως. Απολαμβάνουμε και με μαχαιροπήρουνα, τα οποία υπερέχουν σε σχέση με το χαρτί, που έχει την τάση να κολλάει στο υπέροχα λιωμένο τυρί μας.

spirossoulis.com

πηγή:https://www.giatros-in.gr/2021/12/10/to-kolpo-tha-diatireite-to-tyri-tost-poly-perissotero/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Ξεκίνησαν  εργασίες για την κατασκευή γηπέδου και στίβου στην κοινότητα Παλαιομοναστήρου

Ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή γηπέδου και στίβου στην κοινότητα Παλαιομοναστήρου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής

«Ασκήσεις Σκέψης την Εποχή του Κορωνοϊού» το νέο βιβλίο του ιατρού Ανδρέα Β. Κωστάλα

«Ασκήσεις Σκέψης την Εποχή του Κορωνοϊού» το νέο βιβλίο του ιατρού Ανδρέα Β. Κωστάλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd