Μαθητικές Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στα 1.200 μέτρα υψόμετρο

Στην πανέμορφη καταπράσινη περιοχή της Πύρρας, εξήντα χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων εδώ και πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια λειτουργούν ανελλιπώς οι Μαθητικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών όπου κάθε καλοκαίρι αγόρια και κορίτσια περνούν μέρες ξεγνοιασιάς σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.Όλα αυτά τα χρόνια οι κατασκηνώσεις έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια και το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο. Προσευχή, χαρά, φαγητό, τραγούδι, άθληση… συνθέτουν το σκηνικό στις εγκαταστάσεις κάθε καλοκαίρι. Παιδικές φωνές κατακλύζουν το χώρο που όλο το καλοκαίρι ζωντανεύει προσφέροντας ευχάριστες στιγμές κι αναμνήσεις στους μικρούς φιλοξενούμενους.

Εγγραφές

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και για το φετινό καλοκαίρι. Φέτος οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στην Πύρρα θα δεχθούν τα παιδιά σε δύο περιόδους:

Γίνονται δεκτοί μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τάξεων και μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού που έχουν  τελειώσει την Δ΄ τάξη και άνω.

Συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι που θα μετάσχουν στην Κατασκήνωση πρέπει να υποβάλλουν το έντυπο δελτίο συμμετοχής κατασκηνωτού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Απόλλωνος 19, ως εξής:

Πληροφορίες

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως υπάρχει πληροφοριακό φυλλάδιο για λεπτομερή ενημέρωση (Απόλλωνος 19, Δευτέρα έως Παρασκευή 9-1 το πρωί, τηλέφωνο επικοινωνίας 2431027282, υπεύθυνος π. Γεώργιος Γραδούλας).

Σκοπός

Σκοπός των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων είναι η προσφορά στα παιδιά υγιεινού περιβάλλοντος, ψυχαγωγίας και πνευματικού καταρτισμού, τα οποία σήμερα είναι πολύ απαραίτητα, σημαντικά και αναγκαία. Αξίζει η προσπάθεια αυτή των κατασκηνώσεων να τύχει της αγάπης και της συμπαραστάσεως όλων μας.

«Η Κατασκήνωσή μας αποτελεί, εδώ και πενήντα τρία χρόνια, ένα σημαντικό τομέα δράσεως και προσφοράς του ποιμαντικού έργου της Μητροπόλεώς μας, που αποβλέπει στην ψυχική, πνευματική, αλλά και σωματική ανάπτυξη των παιδιών σας.

Στην Κατασκήνωση καταβάλλεται προσπάθεια για να χαρούν τα παιδιά την όμορφη φύση και να μετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει χαρά, παιχνίδι, πρωταθλήματα, ψυχαγωγία, συνεργασία με άλλα παιδιά, ευγενή άμιλλα, πρωτοβουλία, συμμετοχή σε ομαδικές εκδηλώσεις, και κυρίως στα Μυστήρια και τη Λατρεία της Εκκλησίας μας. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των παιδιών σας στην Κατασκήνωση είναι γι’ αυτά μια μοναδική εμπειρία, η οποία τα συνοδεύει σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Η Πύρρα

Η Πύρρα είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πίνδου κτισμένο σε υψόμετρο 1056μ., μέσα σε πυκνά δάση όπου η οξυά και η βαλανιδιά σκορπούν απλόχερα το οξυγόνο, με τις κορυφές Αυγό, Τσούμα και Χαμένο να κάνουν ακόμα πιο έντονο το εκπληκτικό τοπίο, είτε κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου είτε καλυμμένες από το κάτασπρο στρώμα του χιονιού. Το τοπίο αυτό, που μοιάζει με ανάγλυφο γεωφυσικό χάρτη συμπληρώνουν με την έντονη ροή τους οι δαιδαλώδεις χείμαρροι, οι πολλές φυσικές πηγές και βρύσες που τα νερά τους καταλήγουν στον Καμνιαϊτικο ποτάμι. Κτηνοτρόφοι κυρίως οι κάτοικοί του είναι αναγκασμένοι λόγω των συνθηκών να το εγκαταλείπουν το χειμώνα και να το ξανασυναντούν την άνοιξη.