Μαθήματα μετ’ εμποδίων-Κατέρρευσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης

Πρώτη μέρα της εφαρμογής της καθολικής τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων και τα πράγματα δεν φαίνεται να εξελίσσονται όπως ελπίζαν όλοι. Οι μαθητές μπήκαν για μάθημα στην πλατφόρμα webex του υπουργείου Παιδείας. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πήγαιναν ομαλά ξαφνικά συνέβη αυτό που όλοι απεύχονταν. Το σύστημα κατέρρευσε αφήνοντας τους μαθητές να περιμένουν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Εκείνο που πληροφορούμαστε από διευθυντές και καθηγητές σχολείων στα Τρίκαλα είναι το γεγονός ότι από τη δική τους πλευρά είχε γίνει άριστη προετοιμασία όλο το προηγούμενο διάστημα και οι καθηγητές ήταν έτοιμοι (όπως φάνηκε άλλωστε κι από τις 2 πρώτες ώρες των μαθημάτων) να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα.

Εκείνο που μας επισημαίνουν αναγνώστες είναι ότι το σύστημα πάντως λειτούργησε κανονικά για τα ιδιωτικά σχολείο τα οποία έχουν καταχωρηθεί σε ξεχωριστά server με χρέωση για να μην αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.

Όπως και να έχει η εκπαίδευση βγαίνει “λαβωμένη” από την όλη διαδικασία και η έννοια της παιδεία καταρρακώνεται στα μάτια των μαθητών.

Τί έχει ζήσει αυτή η γενιά!!!