TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα βερίκοκο

Ιούλ 13, 2022
in Μαγειρική
Μαρμελάδα βερίκοκο
Share on FacebookShare on Twitter

Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά:

Ώριμα βερίκοκα

ζάχαρη

Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

Παίρνουμε ώριμα αλλά γερά βερίκοκά, όποια ποικιλία μας αρέσει. Τα πλένουμε καλά και τους αφαιρούμε το κουκούτσι κόβοντας τα στη μέση. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 1/2 κούπα νερό και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να μειωθούν τα υγρά τους. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε περιοδικά το μείγμα γιατί μπορεί εύκολα να κολλήσει στον πάτο τη κατσαρόλας. Αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να μην περιέχει κομμάτια φρούτου σε αυτή τη φάση πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή με μύλο λαχανικών στη λεπτή σήτα. Διαφορετικά προχωρούμε στο επόμενο στάδιο Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε. Ζυγίζουμε το μείγμα ή το μετράμε με δοσομετρικές κούπες. Προσθέτουμε ζάχαρη όσο το μείγμα μείον 30%. Δηλαδή σε ένα κιλό μείγμα 700γρ ζάχαρη ή σε 5 κούπες μείγμα 3.5 κούπες ζάχαρη. Φέρνουμε ξανά σε θερμοκρασία βρασμού και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και ξαφρίζουμε. Έλεγχος δεσίματος με θερμόμετρο 102 βαθμοί Κελσίου. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού για κάθε κιλό μείγματος και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι αν κρυώσουν. η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα ή ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε εμείς τη μαρμελάδα. Σε περίπτωση που μειώσετε πολύ τη ζάχαρη προσέξτε ιδιαίτερα το στάδιο του δεσίματος της μαρμελάδας και καλό είναι να τη διατηρήσετε σε ψυγείο. Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα αν θέλετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κάνοντας ένα από τα ωραιότερα λικέρ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Σταμματέλη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Next Post
Γεύσεις που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και συναρπάζουν τις αισθήσεις μας στα Μεζεδοκαμώματα

Γεύσεις που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και συναρπάζουν τις αισθήσεις μας στα Μεζεδοκαμώματα

Σε τι διαφέρει η ψώρα από την ψωρίαση – Συμπτώματα και επιλογές θεραπείας

Σε τι διαφέρει η ψώρα από την ψωρίαση – Συμπτώματα και επιλογές θεραπείας

Χοληστερόλη: Το παρεξηγημένο τρόφιμο που τελικά δεν την ανεβάζει

Χοληστερόλη: Το παρεξηγημένο τρόφιμο που τελικά δεν την ανεβάζει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd