Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο…γρήγορη …εύκολη… υπέροχη…

Υλικά:
2 κιλά βερίκοκα καθαρισμένα
1 1/2 ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη για λίγες ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η μαρμελάδα μας αν δεν έχει αρκετά υγρά για να βράσουν τα βερίκοκα μας ριχνουμε ενα ποτήρι νερό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη βάζουμε το ραβδομπλεντερ μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε (αν δεν έχετε ράβδο τα βάζετε στο μουλτι).  Σε πολλούς αρέσει να έχει κομματάκια από το φρούτο μέσα η μαρμελάδα οπότε δεν κάνουν αυτό το βήμα
Ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και τ’ αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα.
Προσοχή να έχετε μια κουτάλα με μεγάλο χερούλι να μην κάψετε τα χέρια σας.
Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).