TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο

Μαΐ 3, 2023
in Μαγειρική
Μαρμελάδα σύκο
Share on FacebookShare on Twitter

Φανταστική μαρμελάδα με ώριμα σύκα. Σύκο …το πιο ωραίο επιδόρπιο.  Κάθε χρόνο φτιάχνω μαρμελάδα σύκο και την χρησιμοποιώ ποικιλοτρόπως .

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:

Επειδή τα σύκα είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε είναι πιο λίγη απ’ ότι σε άλλες μαρμελάδες.. Για ένα κιλό σύκα θα χρησιμοποιήσουμε ½ κιλό ζάχαρη..

Για άρωμα; Κανέλα και καρφάκια γαρίφαλα. Εγώ βάζω και 3 νεκταρίνια ψιλοκομμένα, ακόμη 1 σφηνάκι κονιάκ , και το χυμό ενός πορτοκαλιού , και για το τέλος 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Διαλέγουμε ώριμα σύκα αλλά να είναι γερά . . Τα πλένουμε πολύ καλά και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα ξεφλουδίζουμε, όσα μπορούμε. Αν μείνει και κανένα μικρό φλούδι που είναι μαλακό δεν πειράζει. Τα κόβουμε σε 4-5 κομμάτια , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (να μην είναι μικρή) απλώνουμε επάνω τους τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν 1-2 ώρες να. κατεβάσουν τα υγρά τους

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα σύκα και τη ζάχαρη τα νεκταρίνια, ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, τα γαρίφαλα , ένα σφηνάκι κονιάκ και 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα . Χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά (από το 9 στο 7). Εάν βγάζει αφρό ξαφρίζουμε. Προσέχουμε και ανακατεύουμε συχνά. Κόβουμε με την κουτάλα τα τυχόν μεγάλα κομμάτια σε μικρά. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει. Περίπου 45- 50 λεπτά. Λίγο πριν την κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει μια δυο βράσεις κατεβάζουμε την μαρμελάδα μας..

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μarianna karas (τις συνταγές της μπορείτε να βρίσκεται και στο Mariannas γεύσεις)

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
6 μέρη της Ελλάδας για να πιεις τα καλύτερα τσίπουρα με μεζέ (και παρέα)

6 μέρη της Ελλάδας για να πιεις τα καλύτερα τσίπουρα με μεζέ (και παρέα)

Κλειστές πόρτες, ανοικτοί… ορίζοντες στις φυλακές Τρικάλων- Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος/βιβλιοθήκη

Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών για το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων

15 ερωτικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 70

15 ερωτικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 70

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd