Μαρμελάδα πορτοκάλι

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ…

Υλικά :

10 Μεγάλα πορτοκάλια
1 Μεγάλο κόκκινο μήλο
1,1/2 πακέτο ζάχαρη

Εκτέλεση :

Έτριψα τα πορτοκάλια ελαφρά να φύγει το κίτρινο τους από έξω και τα έβρασα ολόκληρα δύο φόρες από 5 λεπτά και πέταξα τα νερά τους. Στην συνεχεία τα έκοψα κομμάτια (προσεχα μην έχει κανένα κουκούτσι μέσα να το βγάλω).
Τα έκοψα στο μπλέντερ μαζί με το μήλο και τα έβαλα στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.

Σε χαμηλή φωτιά  ανακάτευα σχεδόν συνέχεια και  έτσι η μαρμελάδα ήρθε και έδεσε  Μετά με το μουλτι μου την έκοψα πάλι και ήρθε και έγινε σαν κρέμα όπως του εμπορίου, αν δεν έχετε μουλτι μπορείτε να την ξαναβάλετε και να την κόψετε στο μπλεντερ.
Το μήλο λειτουργεί σας συντηρητικό και σπάει και το σκέτο πορτοκάλι και επίσης δίνει περισσότερη γεύση.
Τέλος αποστείρωσα τα βάζα με τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό και έκλεισα σφιχτά.  Άφησα ανάποδα για ένα ολόκληρο βράδυ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.